Biden'dan skandal atama! Kuzuyu kurda emanet etti

Gazze politikası dolayısıyla eleştirilen Biden, İsrail'e silah desteğinin güçlü savunucularından İsrail yanlısı Mira Resnick adlı diplomatı, Dışişleri Bakanlığında İsrail-Filistin ilişkilerinden sorumlu müsteşar yardımcısı olarak atadı.

Biden'dan skandal atama! Kuzuyu kurda emanet etti
Biden'dan skandal atama! Kuzuyu kurda emanet etti
GİRİŞ 24.08.2024 00:07 GÜNCELLEME 24.08.2024 00:16
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

ABD'de yayın yapan Huffington Post adlı haber platformunun adı açıklanmayan iki yetkiliye dayandırdığı haberi, Biden yönetiminin İsrail'e silah desteğine ilişkin tartışmalara yeni bir boyut getirdi.

Haberde, Biden yönetiminin, İsrail'e düzenli silah desteğinin savunucularından ve bu sürecin koordinasyonunu yürüten Mira Resnick adlı kıdemli diplomatını, Dışişleri Bakanlığında müsteşar yardımcılığı pozisyonuna atadığı belirtildi.

Mira Resnick

Buna göre Resnick, İsrail-Filistin ilişkilerinden sorumlu müsteşar yardımcısı olarak görev yapacak ve Gazze konusunda ABD yönetiminin politikasının şekillenmesinde önemli roller oynayacak.

KUZU KURDA EMANET EDİLDİ

İsrail yanlısı tutumuyla bilinen Resnick'in bu göreve getirilmesi, sosyal medyada kısa sürede tepki toplarken, birçok kullanıcı Biden yönetiminin İsrail'e silah yardımından asla geri durmayacağını bu atamayla gösterdiği yorumunu yaptı.

SÖZ KONUSU ATAMA BİDEN'İN SOYKIRIMA KOŞULSUZ DESTEĞİNİN EN BÜYÜK KANITI

Biden'ın Gazze politikası nedeniyle daha önce Dışişleri Bakanlığından istifa eden Annelle Sheline adlı eski yetkili, Huffington Post'a yaptığı açıklamada, "Resnick'in atanması, yönetimin İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik soykırımsal saldırılarına koşulsuz desteğine devam edeceğini açıkça gösteriyor." ifadelerini kullandı.

BAKANLIK YALANLADI

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorusuna yazılı olarak yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı ise, "şu anda yapılacak bir atama duyurusu olmadığını" bildirdi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 59
  • Hakan TAŞÇI 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahudiler ABD İsrail Barış istemiyor.Barış isteyen ülkelerin ve insanların baskılarına karşı engel olup yollarını kesiyor.Yahudiler ABD İsrail dünyanın Barışın huzurun insanlığın DÜŞMANI . KATİLLER
    Cevapla
  • vatandaş. 2 hafta önce Şikayet Et
    Onu oraya siyonistler atadı.Bidon değil.Yeni taktikler deniyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bizlereeeeee hiç birşey yapmıyoruz
    Cevapla
  • TC.KILINÇ 2 hafta önce Şikayet Et
    Zaten yahudi=syonist olmayana görev vermiyorlar....
    Cevapla
  • Ahmet41 2 hafta önce Şikayet Et
    Bilenler. Bilir. Yahudi. Gavurun. Elini. Kim. Sıkıysa. Kim. Yüzüne. Güldürme. Emin. Olun. İsraile. Destek. Vermistir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin ABD ve Avrupa'yı savaşla tehdit etti: Gerekeni yapacağız!
İYİ Parti'de deprem! Parti'nin iki numarası istifa etti