Almanya'daki bıçaklı saldırı soruşturmasında yeni gelişme!

Almanya’nın Solingen kentindeki festivalde 3 kişinin ölümüne yol açan bıçaklı saldırının ardından açılan soruşturma çerçevesinde 15 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

GİRİŞ 24.08.2024 21:36 GÜNCELLEME 25.08.2024 01:17
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Solingen şehrinin kuruluşunun 650. yıl dönümü için düzenlenen kutlamalarda dün akşam gerçekleştirilen bıçaklı saldırının yankıları sürüyor. Düsseldorf Savcılığından Markus Caspers saldırıya ilişkin bugün polis Thorsten Fleiss ile basın toplantısı düzenledi. Fleiss, 15 yaşında bir şüpheliyi gözaltına aldıklarını ve hala kayıp olan saldırganla bir bağlantısı olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. Fleiss, “Saldırgan insanların boğazını hedef almış gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Savcı Caspers ise, saldırıdan etkilenenlerin birbiriyle bağlantısı yokmuş gibi göründüğünü ve “terörizm” ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini belirtti.
Soruşturma çerçevesinde polis tarafından yapılan açıklamada, “Olası diğer failler ve suçun nedenleri için soruşturma ve insan avı tüm hızıyla devam ediyor” denildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Solingen'deki kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen festivalde saldırganın dün yerel saatle 21.45 sıralarında etraftakileri rastgele bıçaklaması sonucu 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5'i ağır 8 kişi de yaralanmıştı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edilmiş, ancak saldırgan olay yerinden kaçmıştı.

Solingen'i kana bulayan terör örgütü DAEŞ'li şüpheli saldırıdan 24 saat sonra Alman polisi tarafından yakalandı.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Solingen'de bir festivalde düzenlenen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlana bıçaklı saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 49
  • GECE KARTALI 3 hafta önce Şikayet Et
    Deaş = abd israil....Almanya böyle provokasyonlara karşı uyanık olmalı...
    Cevapla
  • Doğrucu 3 hafta önce Şikayet Et
    Trump kim kurdu DEMİŞTİ? NEDEN İTRAİLE BİR KURŞUN ATMADI? ...HADİ DÜŞÜNÜN
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Amaç islamı daes üzerinden karalamak kendi kurduklari örgütü bu gibi tateron işlerde kullanıyor itrail avrupayı korkutmak maksat bence
    Cevapla
  • Şükrü yıldırım 3 hafta önce Şikayet Et
    Yahudilerin işi bu deas zaten bunlar
    Cevapla
  • Sabır 3 hafta önce Şikayet Et
    Heryere giden giren biy gösteren şu deaş, el-kaide felan örgütler bir türlü gazzeye girip israilin karşısına çıkmadı. Neden belli. Bunlar mossadin piyonları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Talimatlara aykırı sponsor iddiası! Gözler TFF'ye çevirildi
Devler Ligi'nin açılışını Kenan Yıldız yaptı! Tarihe geçen gol