Hizbullah lideri Nasrallah'tan son dakika açıklamalar!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'e yönelik misillemenin ilk aşamasının tamamlandığını duyurdu. Nasrallah, Operasyonun adı Erbain operasyonu, İsrailin Glilot Askeri İstihbarat Üssünü hedef aldık." dedi.

GİRİŞ 25.08.2024 18:33 GÜNCELLEME 25.08.2024 19:54
Bu Habere 257 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İsrail'in kuzeyindeki tansiyon her geçen gün artıyor. Karşılıklı saldırılar dün geceden beri devam ediyor. İsrail başbakanı Netanyahu, Lübnan'a bu sabah düzenledikleri saldırılara işaret ederek, "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." dedi ve İsrail ordusuna "tehdidi" ortadan kaldırması talimatı verdiklerini belirtti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise 18:00'de bir konuşma yaptı. Hizbullah İsrail'e yönelik misillemenin ilk aşamasının tamamlandığını duyuran Nasrallah, İsrail askeri üsleri ve kışlalarının hedef alındığını açıkladı.

Nasrallah'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Operasyonun adı Erbain operasyonu, hedefimiz İsraildeki siviller ya da altyapı değildi, askeri hedefleri vurmamız gerektiğine karar verdik. İsrailin Glilot Askeri İstihbarat Üssünü hedef aldık. Dünya Amerikalıların Netanyahu'yu Gazzeye yönelik saldırıyı durdurmaya zorlayabileceğini biliyor. İsraile saldırının erteleme nedenlerinden biri ateşkes görüşmeleriydi, İsraile saldırıları durdurması için fırsat vermek istedik.

İsrail tüm kırmızı çizgileri aştı. Çok sayıda Lübnanlı sivili şehit etti. İsrail'e 340 roket fırlattık. Operasyonumuz başarıyla sonuçlandı. Onlar için istihbarat yenilgisiydi. Operasyonumuz planlandığı gibi sona ermiş oldu. Bu saldırının tekrarını gerçekleştireceğiz.

Netanyahu: Hikayenin sonu değil yeni bir adımNetanyahu: Hikayenin sonu değil yeni bir adım

"320 FÜZEYLE 11 ASKERİ NOKTA VURULDU"

Hizbullah tarafından gelen açıklamadaysa saldırıların geçen ay üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'ün öldürülmesine misilleme olarak düzenlendiği belirtildi. Saldırıların ilk aşamasının tamamlandığı kaydedildi.

Saldırılarda 320'den fazla Katyuşa roketiyle insansız hava araçlarının kullanıldığı ve İsrail'e ait 11 askeri noktanın vurulduğu açıklandı.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 257
  • HAKIKATÇI 3 hafta önce Şikayet Et
    iran ve beslemeleri hiçbir zaman islam dünyası için hayırlı bir iş yapmamıştır ,bunu Rahmetli Kadir mısıroğlu hocada söylüyor hocanın her sözü dinlemye çok değer ...israil emrediyor bunlar 1-2 füze atıyor sonra israil bahane bulmak için sebep olarak bunları gösteriyor yani iran ve beslemeleri israilin ekmeğine yağ süren iki yüzlü münafık tayfaları temsil ediyor görünüyor
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    senin ne farkın var israilden, sizin saçma sapan işe yaramaz roketleriniz yüzünden ,israil savaşı devam ettiriyor, daha çok saldırıyor, adamlara bahane veriyorsunuz,
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Lübnan ve Yemenli yiğit kardeşlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Sözde Sünni dünya nerede? Neden hala israile 1 taş bile atamamışlar. Filistinliler Lübnan, İran ve Yemen'i övüyorken biz kimiz ki oturduğumuz yerden onlara laf atıyoruz.
    Cevapla
  • Vatansever. 3 hafta önce Şikayet Et
    Acı çeken Filistinliler. Taş ūstünde taş kalmadı gazzede. Ne okul ne hastane ne ev ne yiyecek aş. Bunu neden olanlar, israil işbirlikçisi hamas, hizbulcular, iran. Arı kovanına çomak sokan hamas. Yenemeyeceğin düşmana niye sataştın. 40 binden fazla filistinlinin kanına girdiniz. Birde yer altında tünellerde yaşıyorlar.
    Cevapla
  • Rıfkı 3 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi İsrail korkudan geri çekilir, Lübnan sınırlarına doğru. Tarih sizi, size inananları nasıl yazar bilinmez ama ümmet sizi nasıl yazacak belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cenaze töreninde patlama anları... Lübnan'da ikinci siber saldırı
İsrail’in çağrı cihazlı saldırısı! Dünya şokta ama Türkiye emin ellerde