Tarihte bir ilk! Erato Kozaku Markulli'nin 'Türk' itirafı gündem oldu

Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Rumların katlettiği Kıbrıs Türkü çocukların fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Rum yönetimini katliamı gerçekleştirenlere karşı adım atmamakla suçladı.

GİRİŞ 26.08.2024 06:34 GÜNCELLEME 26.08.2024 09:22
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Rumların katlettiği Kıbrıs Türkü çocukların fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Rum yönetimini katliamı gerçekleştirenlere karşı adım atmamakla suçladı.

Sosyal medya hesabından 1974 yılındaki Muratağa katliamında öldürülen ilkokul çocuklarının son fotoğrafını paylaşan Markulli, Kıbrıs Türklerinin EOKA-B tarafından öldürüldüğünü belirtti.

TRAJEDİNİN FOTOĞRAFI

Markulli “Tüm çocuklar, EOKA-B tarafından öldürüldü. Bu fotoğraf, yaşanan trajediyi bir kez daha ortaya koyuyor” ifadelerini kullandığı paylaşımda katliamın faillerinin bilinmesine rağmen Rum yönetiminin bu konuda hiçbir adım atmadığına dikkati çekti. Eski Dışişleri Bakanı Markulli “Bu iğrenç suçlardan dolayı kimse cezalandırılmadı” mesajıyla yetkililere tepkisini gösterdi.

SAVUNANLAR DA VAR

Markulli’nin hesabının altına yorum yapan bazı Rum kullanıcılar, katliamdan haberlerinin olmadığını savunurken bazıları da katliamın gerekçelerinin bulunduğunu ileri sürdü. Gelen tepkiler üzerine Markulli, fotoğrafı sosyal medya hesabının kapak fotoğrafı hâline getirdi.

İLK KABULLENME

Markulli’nin bu paylaşımının GKRY’de görev yapmış bir yetkili tarafından sivillere yönelik Muratağa’daki katliamı kabullenme anlamında ilk olma özelliği taşıdığı bildirildi. Eski Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, 8 yıl önce de Muratağa-Atlılar’da katliama uğrayan Kıbrıs Türklerinin toplu mezarlarının fotoğrafını paylaşmıştı.

Bazı Rumlar, Kıbrıs’ta 1963-1974 yıllarında Türklere yönelik sistematik saldırı ve katliamları sadece terör örgütü EOKA-B’nin yaptığını kabul ediyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) yetkililer ise Türklere yönelik katliamların bizzat Akritas ve Enosis planları çerçevesinde gerçekleştirildiğini, bu planların da Yunan ve Rum devlet yetkililerinin onayıyla uygulamaya konulduğunu vurguluyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Ali Veli 3 hafta önce Şikayet Et
    Rumlarla Türkler ada da barış içinde yaşıyorlardı. Ta ki yunan köpekleri ve soysuz siyonistler adaya gelene kadar. Bunun vebalini, sebep olanlar hiçbir zaman veremeyecek. Ne bu tarafta ne de öbür tarafta.
    Cevapla
  • bunlar 3 hafta önce Şikayet Et
    ha rum ha yahudi. bugünde birbirlerini destekliyorlar ve çocuk katliamına devam ediyorlar.
    Cevapla
  • Ünlü mücahit 3 hafta önce Şikayet Et
    Içimizdeki bizden görünen hainlere duyurulur
    Cevapla
  • kaledavazlı 3 hafta önce Şikayet Et
    planlı bu iş. suçu eok'nın üzerine atıp bu işleri bizim teröristler yaptı diyecekler aklanacaklar Yok öyle
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Nadir vicdanlı Rumlardan. Teşekkürler. Dünya'nın her yerinde iyi kalpler var. Allah hidayet nasip etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yaralı taşıyan ambulansa yol vermedi!
Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta tamamlandı! Haftanın lideri kim oldu?