Esed'den yeni Türkiye açıklaması!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkiler konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını sonlandırması gerektiğini belirten Esad, "Terörle mücadele her iki tarafın da ortak çıkarıdır" dedi.

GİRİŞ 26.08.2024 06:40 GÜNCELLEME 27.08.2024 10:22
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Suriye'nin normalleşme tartışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın "her an görüşmeye davet edebileceğini" açıkladığı Suriye rejim lideri Beşar Esad, Halk Meclisi'nde konuştu.

Türkiye ile ilişkileri düzeltme çabalarının "şimdiye kadar somut bir sonuç getirmediğini" dile getiren Esad, başta Rusya olmak üzere arabulucu rolünü üstlenen İran ve Irak'ın uzlaşı çabalarına değindi.

"HİÇBİR HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

"Girişimler, arabulucuların ciddiyetine ve isteğine rağmen, bahsetmeye değer hiçbir sonuç vermedi" ifadelerini kullanan Esad, şöyle devam etti: Bir ilişkiyi yeniden tesis etmek, önce onun yıkımına yol açan nedenleri ortadan kaldırmayı gerektirir.

'Egemenlik' şartını bir kez daha yineleyen Esad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını sona erdirmesi gerektiğini belirtti. SANA'nın aktardığına göre Esad, "Egemenlik ve uluslararası hukuk, ilişkilerin onarılması konusunda ciddi olan tüm tarafların ilkeleriyle tutarlıdır ve terörle mücadele her iki tarafın da ortak çıkarıdır" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • insanlık bitti 3 hafta önce Şikayet Et
    golan tepeleri kimin israilede desene bunları.cikmiyoruz....ne yaparsin
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Senin de Siyonist uşağı olduğun kesin.
    Cevapla
  • Nasuh 3 hafta önce Şikayet Et
    Kukla Esad Aile Boyu Katil Suriye Halki Nerde Hepsi Mülteci Konumunda Satilmis Zalim Babanın Yolunda Gidiyorsun Sen Suriyenin Başında Kiralik Katilsin Israil Abd suriyeyi hergün Bombalıyor Sen Hala Konusuyorsun Def ol git Mazlum Suriye Halki ülkelerine dönsün
    Cevapla
  • plevne 3 hafta önce Şikayet Et
    Adamın ülkesinin 3/2 si gitmiş konuştuğu lafa bak :))
    Cevapla
  • uveys 3 hafta önce Şikayet Et
    nasipsiz Nusayri maşasin sen dur hele bekle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor Akyazı'da kabustan Denswill'le uyandı
5 TL'lik alışverişe 600 bin TL ceza! İhmal edenler yandı