Putin'den Abbas'a BRICS sözü: Filistin, katılım başvurusu yapacak

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafiz Nofal, ülkesinin BRICS'e katılma talebinde bulunacağını açıkladı. Büyükelçi, Putin'in Abbas'a BRICS zirvesinde tamamen Filistin'e ayrılmış bir oturum yapılacağına dair söz verdiğini belirtti.

GİRİŞ 26.08.2024 20:17 GÜNCELLEME 26.08.2024 20:30
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Terör devleti İsrail'in kural ve kanun tanımaz şekilde 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırım saldırıları sürüyor.

ABD'nin desteğini arkasına alan İsrail, ateşkese yanaşmazken her geçen gün Filistinli sivilleri katliamlarla hayattan koparmayı sürdürüyor.

FİLİSTİN BRICS'E AKTILIM BAŞVURUSU YAPACAK 

BRICS üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, geçtiğimiz haziran ayında, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan ve Filistin’in Birleşmiş Milletlere (BM) tam üyeliğini destekleyen ortak açıklama yayımlamıştı.

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafiz Nofal, Tataristan'da düzenlenen Kazan zirvesinin ardından ülkesinin BRICS'e katılma talebinde bulunacağını ifade etti.

"Zirveye ilk katılımımızdan sonra bu birliğe katılma talebimizi ileteceğiz" diyen Nofal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Filistin lideri Mahmud Abbas'a BRICS zirvesinde tamamen Filistin'e ayrılmış bir oturum yapılacağına dair söz verdiğini belirtti.

Zirveden olumlu beklentiler olduğunu kaydeden Filistinli büyükelçi, "Filistin yönetimi Rusya ile ilişkilere büyük önem veriyor. Rusya'nın daveti, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırımın sona ermesi bağlamında oldukça önemli." dedi.

BRICS NEDİR? 

BRICS terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılıyor. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşuyor.

2006 yılında kurulan bloğun amacı ekonomik olmanın yanı sıra başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin hegemonyasına direnen gelişmekte olan ülkelere uluslararası meselelerde daha fazla söz hakkı vermek.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 30
  • Morelli 3 hafta önce Şikayet Et
    Ticaretimizi n yuzde 80 ni avrupa bricks e girersek o zaman tam bitirirler abdnin gudumu oldukca onlar ne derse o uretim asyada naait para avrupada bunu tersine cevirirsen o zaman curuturler ulkemizde malesef yuksek teknoloji uretimi yok sadece gida ham madde bununla ne yapabilirsin bide guvenlik
    Cevapla
  • Das 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiyede acil Brics girmeli avrupadan acil uzaklasmali nato nun savas oyunlarina alet olmamali cin ve Rusya nin nükleer silahlari türkiyede konuslanmali incirlik kürecik kapatilmali
    Cevapla
  • Sabri 3 hafta önce Şikayet Et
    Batıya kız kavga et sonra dinsiz etiksiz ateist kızıl emperiyalist Çinin kucağına otur afferim çok büyük başarı! Rusya Federasyonu Sayın Putin Çine güven olmadığına anladı ve Hindistan Vietnam... ülke ile ilişkileri derinleştìriyor Google "Russia trade isolation grows as Chinese banks cuts payments" Sizin gibi çok bilmişler Çin= BRiCS kukla kölesi olma peşindesiniz! BRiCS=Çin güvenilmez!
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    müslümanların vay haline,düsmanlardan medet umar hale gelmişiz
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    50 yılı aşkın AB üyeliği peşinde basitleşiyoruz . AB'nin kurucu üyesi Almanya bizi farklı görüyor . BRICS'e asil ve tam üye olarak ; AB Vize Serbestisi ve Gümrük Birliği imtiyazlarını zaten elde ederiz . Çin yatırımları sayesinde , Küresel Endüstriyel üretim ve ihracat merkezi haline dönüşmeliyiz . Ancak O zaman , AB bize ekonomik partnerimizsin diyerek imtiyazlar tanır .
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Putin ,Filistini , Suriye'yi koruduğu gibi korur.
    Cevapla
  • ali 3 hafta önce Şikayet Et
    abd ile birlikte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da panik sürüyor! Askerler şüpheli cihazı patlattı
Can Ataklı'nın yeni rahatsızlığı! 'Herkes cumaya gidiyor'