Son dakika! İşgalci İsrail'den TRT ekibine bombalı saldırı

Gelen son dakika haberine göre, soykırım suçlusu İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği bombalı saldırıda TRT Arabi kameramanı ve asistanı yaralandı.

GİRİŞ 26.08.2024 20:53 GÜNCELLEME 27.08.2024 00:26
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 325 gündür aralıksız devam ederken katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği bombardımanda yerinden edilmiş çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İşgal güçleri, Nasır Hastanesi'ni vurdu, gazetecilerin çadırı da hedef oldu.

TRT KAMERAMANI SOL GÖZÜNDEN YARALANDI

TRT Arabi kameramanı Muhammad el-Zaanin de görevi esnasında şarapnel parçasıyla sol gözünden yaralandı.

6 YARALI

Aynı zamanda saldırıda gazeteci Muhammed Karaca'nın da bulunduğu 6 Filistinli yaralandı.

Saldırıda yaralananlar Nasır Hastanesi'nde tedavi altına alınırken TRT Arabi ekibi olayı hastaneden nakletti.

BAKAN TUNÇ'TAN SERT TEPKİ: BEBEK KATİLİ BARBAR İSRAİLLİ YETKİLİLER, LANETLE ANILACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katil İsrail'in Han Yunus'ta düzenlediği saldırıyı kınadı.

İşte Bakan Tunç'un paylaşımı söyle:

"İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Kalleş saldırıda aralarında TRT kameramanı ve asistanının da bulunduğu yaralılara acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Tam 325 gündür Gazze'de soykırım yapan katil İsrail, gazetecileri hedef alarak işlediği insanlık ve savaş suçlarının dünyaya duyurulmasını engelleyemeyecektir.

Uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap verecek olan bebek katili barbar İsrailli yetkililer, dünya tarihinde lanetle anılacaktır."

"HER SALDIRI NETANYAHU HAKKINDAKİ 'İDDİANAMENİN' PARÇASI OLACAK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıyı lanetledi.

Katil Siyonist Netanyahu'nun suçlarının tek tek belgelenmeye devam edeceğini vurgulayan Çelik sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Her saldırı Netanyahu hakkındaki 'iddianamenin' parçası olacak. 

İsrail ordusunun Han Yunus’ta içerisinde TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin’in bulunduğu gazetecilerin çadırını da hedef alan saldırısını lanetliyoruz. 

Filistin’deki gelişmeleri dünya kamuoyuna aktaran ve İsrail soykırımını belgeleyen tüm basın mensuplarını selamlıyoruz.

Bu vesile ile TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan kameraman kardeşimize acil şifalar diliyoruz."

"GAZZE'DE YAŞANANLARI DUYURMAKTAN ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ"

Saldırıya ilişkin açıklama yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "İsrail’in saldırısında yaralanan mesai arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. Gerçekleştirdikleri soykırımı örtbas etmek için basın mensuplarını hedef alan caniler bilsin ki, işledikleri suçları kayıt altına almaktan ve Gazze'de yaşananları duyurmaktan asla geri durmayacağız." ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ: İSRAİL'İN ZULMÜNÜ DUYURMAK İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞAN...

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Gazze’de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırıların, eli kana bulanmış İsrail’in gerçekleri örtme çabası olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail’in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

KAYNAK: TRT HABER, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Bitlisli hüseyin 3 hafta önce Şikayet Et
    Hep kınamakla nereye kadar halada büyük elçileri fazladır bizde Malatya'daki kerecik radari colalarindan ve diğer ürünleri halada ülkemize geliyor. Nokta
    Cevapla
  • Gazze 3 hafta önce Şikayet Et
    Kınama ne ya fiili br icraat yapın artık
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    biz söylendiği gibi büyük bir devlet olsaydık İsrail bunu yapa bilirimiydi bu işler saklamakla olmuyor icraat istiyor icraat
    Cevapla
  • Erdoğan 3 hafta önce Şikayet Et
    Filistin ateşi dünyayı yakar size bu kadar söylüyorum sesiz kalmak kınamak yetmez fiili müdehale gerekir İsrail Piyon Bu savaş iki kutuplu savaşın başlangıç aşaması
    Cevapla
  • Abdd 3 hafta önce Şikayet Et
    Siyonist terörist israile anladığı dilden cevap vermek gerekiyor yoksa dünyayı yakıp yıkmaya devam edecekler. Siyonist teröristler karşısında susanlar bir gün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ANKA-3 hedefi 12’den vurdu
Çömez'den pes dedirten algı operasyonu! Cinayeti çözmüş dedektif edasıyla...