ABD Genelkurmay Başkanı'ndan "büyük savaş" açıklaması

ABD Genelkurmay Başkanı Brown, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın tırmanmamasının geniş çaplı savaş riskini bir miktar azalttığını ama İran'ın hala önemli tehlike olduğunu söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan "büyük savaş" açıklaması
ABD Genelkurmay Başkanı'ndan "büyük savaş" açıklaması
GİRİŞ 27.08.2024 11:30 GÜNCELLEME 27.08.2024 11:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Genelkurmay Başkanı Charles Q. Brown, Hizbullah'ın İsrail'e yüzlerce roket ve insansız hava araçları ile saldırması, İsrail'in de Lübnan'ı vurmasıyla yaşanan çatışmanın büyümesini engellemek için İsrail'e gitti. Brown, üç günlük Orta Doğu ziyaretinden dönüş uçağında Reuters'a konuştu.

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim, 10 ayı aşkın süredir devam eden savaştaki en büyük çatışmalardan biri oldu ancak her iki taraf da daha fazla misilleme tehdidinde bulunmadan sona erdi.

Brown, Hizbullah'ın saldırısının İsrail'e yönelik son haftalarda ortaya çıkan iki büyük saldırı tehdidinden yalnızca biri olduğunu söyledi.

Öte yandan İran'ın Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin geçen ay öldürülmesinin ardından İsrail'e saldıracağı yönünde yaptığı tehdit sürüyor. Brown, bölgeye yayılan bir savaş tehlikesinin azalıp azalmadığı sorusuna, "Evet, biraz. Olacağını bildiğimiz iki şey vardı. Biri gerçekleşti. Artık ikincisinin nasıl sonuçlanacağına bağlı." yanıtını verdi.

Brown "İran'ın nasıl karşılık vereceği, İsrail'in nasıl karşılık vereceğini belirleyecek. Bu da daha kapsamlı bir çatışma olup olmayacağını belirleyecek." dedi.

Brown ayrıca İran'ın Irak, Suriye ve Ürdün gibi yerlerde desteklediği ve ABD birliklerine saldıran militanların ve Kızıldeniz'de gemileri hedef alan ve hatta İsrail'e İHA saldırısı düzenleyen Yemen'deki Husilerin yarattığı tehlike konusunda da uyarıda bulundu.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 3 hafta önce Şikayet Et
    ABD'nin PARLAK GELECEĞİNİN mimarları şu an değer vermedikleri, ABD polisi tarafından hergün fütursuzca öldürülen SİYAHİ ZENCİ kardeşlerimiz eliyle olacak !!! Ama kesinlikle ve kesinlikle bu siyahi kardeşlerimiz CONDOLİZA RICE gibi OBAMA tiplerindeki kişiler olmayıp ONURLU GURURLU siyahiler olacak. Colin POWEL bile "Bana kimyasal silah var Irak'ta dediler ve Irak'a girdim pişmanım dedi
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 hafta önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET: Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR (TRUMPT?) , iktidara getiririz., onlar doğru ve mantıklı düşünmeyi terkederler (ABD/ Golan,Kudüs, GAZZE KARARLARI?) . Hür iradeye, sana ve Kur’ân’a itibar etmedikleri için, O MEMLEKET HALKI GEREKÇELİ OLARAK CEZAYA MÜSTEHAK OLUR. BİZ DE ORAYI DARMADAĞIN EDERİZ.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    korkna leeeennn iran sadece islam ülkeleri için bi tehliye size değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Oktay Kaynarca yarışmada kahkaha attı! İşte Kim Milyoner Olmak İster'de o anlar...
Avrupa köşeye sıkıştı: Schengen için tek umut Türkiye!