Hamas'tan "İsrail'in saldırılarına karşı harekete geçme" çağrısı

Hamas, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere "temas noktalarındaki İsrail askerlerine ve Filistin topraklarını gasbeden saldırgan İsraillilere karşı tüm araçlarla mücadele ve çatışma" çağrısı yaptı.

GİRİŞ 27.08.2024 11:40 GÜNCELLEME 27.08.2024 17:10
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hamas, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere "temas noktalarındaki İsrail askerlerine ve Filistin topraklarını gasbeden saldırgan İsraillilere karşı tüm araçlarla mücadele ve çatışma" çağrısı yaptı.

​​​​​​​Hamas, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin son dönemde işgal altındaki Batı Şeria'da artan saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Batı Şeria'nın tüm kentlerindeki halkımızı, çatışmaları ve toplumsal öfkeyi sürdürmeye, Yahudi yerleşimcilerle çeşitli şekillerde mücadeleye ve her türlü direnişi harekete geçirmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"ÖFKE VE SEFERBERLİK GÜNÜ ÇAĞRISI"

Bugünün bir "öfke ve seferberlik günü" olması gerektiği vurgulanan açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin devam eden saldırılarının İsrail yönetiminin Filistinlilere karşı izlediği "suç" politikasının bir yansıması olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca İsrail'in Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarına teşvik ve koruma sağlamasının hiçbir şekilde Filistinlileri topraklarından ve haklarından vazgeçiremeyeceği vurgulandı.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, dün akşam, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentine bağlı Vadi Rahhal beldesine baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine ateş açmıştı. Saldırıda 1 Filistinli hayatını kaybetmiş, 3 Filistinli de yaralanmıştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 652 Filistinli hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • Efe 2 hafta önce Şikayet Et
    Allahın aslanları allah yar ve yardımcınız olsun malesef müslim alemi ölüm uykusunda
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Tüm müslümanlar Allahü Ekber nidalarıyla Filistin'e doğru akın akın yürüyün Allahü ekber diyerek Mescid-i Aksa'ya girin hadi hadi
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    zalim katil İsrail in zülmünü tüm dünya harekete geçip durdurmalıdır yoksa masum Filistinlilerin ahı dünya da felaketlere sebep olur zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Saatçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Kuranı bilmeyen namaz kilmayan Filistin'de asker yapmıyorlar...biz burda nutuk ezberyerekmi güclenecegiz..
    Cevapla
  • Saatçi 2 hafta önce Şikayet Et
    Gitmek isteyen kapı açık gidelim savaşalım ..yorum yapacağımıza.bizden giden gidiyor.. savaşıyor...çok kişi gitmiş ..biz burada duvar yazısı gibi yorum yapjyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve bir ülke daha duyurdu: Bayraktar TB2 siparişi verdiler!
Transfer dönemi bugün sona eriyor! İşte son imzalar!