İsrail ordusunun gözünü kan bürüdü: 'Lübnan'da soykırım yapın' emri verildi

İsrail ordusunun İskenderun Tugayı'nda Ruh Sağlığından Sorumlu Subayı Adi Angert, tugaya yeni atanan bir komutanın askerlerden Lübnan'da soykırım yapmalarını istediğini açıkladı.

İsrail ordusunun gözünü kan bürüdü: 'Lübnan'da soykırım yapın' emri verildi
İsrail ordusunun gözünü kan bürüdü: 'Lübnan'da soykırım yapın' emri verildi
GİRİŞ 27.08.2024 20:45 GÜNCELLEME 27.08.2024 21:34
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN ile Kanal 12 televizyonunun haberine göre Angert, dün akşam X sosyal medya platformunda konuya ilişkin paylaşım yaptı.

Angert, İskenderun Tugayına yeni atanan Besal isimli komutanın göreve gelmesinin ardından askerlerine gönderdiği mesajında, "Tugay'a yeni bir komutan katıldı. Öncelikle savaşçıların soykırım yapmasını umuyorum. Lübnan'ın köyleri ıssız kalacak ve yolları çıkışsız olacak." ifadesini kullandığını açıkladı.

Angert, başka bir paylaşımında da Maliye Bakanı Bezalel Smotrich liderliğindeki aşırı sağcı "Dini Siyonizm" partisine mensup askerleri "ölüm yiyenler mezhebi" olarak tanımladı.

Meclis Anayasa, Hukuk ve Yargı Komitesi Başkanı Simcha Rothman, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanına mektup göndererek Angert hakkında disiplin soruşturması ve işlem başlatılması çağrısında bulundu.

Smotrich de X platformunda yayımladığı paylaşımında, "İsrail ordusu bu kadının hala ordudan ihraç edildiğini duyurmadan bu sabah uyanmamızın bir nedeni var mı?" ifadesine yer verdi.

Kanal 12 televizyonunun haberinde, İskenderun Tugayı askerlerinin 7 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan sınırında ve Gazze Şeridi'nde 200 günden fazla yedek asker olarak görev yaptığı ifade edildi.

Angert'in gönderileri X'te paylaştığından beri engellendi, ancak kopyaları hala İsrail medyasında dolaşıyor.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 74
  • balıkcı 2 hafta önce Şikayet Et
    Serefsileri basta abd ve tum avrupa dedtekliyor, onlar da istedigi gibi at kosturuyorlar, filustine hic bir arap ulkesi yok yaninda , krallari ve baskanlari itrail in kuklasi ve sonuc bunlari zaten cocuk bile biliyor da iste, kimse bir sey yapamiyor
    Cevapla
  • Vatan 2 hafta önce Şikayet Et
    Kafir Amerika ve çocuğu İsrail, Allah sizi bu dünyada bin beter etsin
    Cevapla
  • Atatürkçü 2 hafta önce Şikayet Et
    Geçmişte Hitler, Yahudileri öldürüyordu. Şimdi ise Yahudiler milleti öldürüyor. Bu aralar kafamı kurcalayan bir soru var. Sizce Hitler haklı mıydı ?
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Lübnan veya filistin için soykırım emri veren vesile olanların tamamının soylarını tek tek yok edin cok zor değildir mossat yapıyorsa herkes yapabilir bakın ozaman yahudide üst düzey yönetici kalıyormu hepsi istifa ede kaçar dünyanın en korkakları bunlar
    Cevapla
  • Muslumanlar 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail ABD bir şeyin farkında değil sadece Filistin meselesi değil karşılarına milyarlarca muslumani alıp düşman edindiler bugün olmasada yarın oburgun ABD İsrail in tepesine ilk Müslümanlar cokecektir düşeyim demesinler ezilirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray yeni transferini duyurdu! 4 yıllık imza
ABD'de tren askeri aracı ezip geçti! İşte o ilginç anlar...