İngiltere Başbakanı: Ekimde sunulacak bütçe acı verici olacak

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, hükümetin halktan büyük taleplerde bulunmak zorunda kalacağını ve 30 Ekim'de sunulacak bütçe taslağının 'acı verici kararlar' içereceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı: Ekimde sunulacak bütçe acı verici olacak
İngiltere Başbakanı: Ekimde sunulacak bütçe acı verici olacak
GİRİŞ 27.08.2024 20:15 GÜNCELLEME 27.08.2024 20:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Starmer, Başbakanlık Ofisi'nin bahçesinde yaptığı konuşmada, 30 Ekim'de sunulması planlanan bütçede vergi artışları ve harcama kesintilerinden kaçınmanın mümkün olamayacağına dikkati çekti.

İngilizlerin ülkeye yönelik "uzun vadeli iyilik için kısa vadeli acıyı kabul etmek" zorunda kalacağını dile getiren Starmer, "Size karşı dürüst olacağım, ekim ayında sunulacak bütçe acı verici olacak." dedi.

"TOPLUMSAL KARA DELİK" DEVRALDIKLARINI SÖYLEDİ

Starmer, önceki 14 yıllık muhafazakar hükümetten "sadece ekonomik bir kara delik değil, toplumsal bir kara delik" devraldığını vurgulayarak, ülkenin temellerini sağlamlaştırmak için "sert eylemlere" ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başbakan Starmer, Maliye Bakanı Rachel Reeves'in 30 Ekim'de açıklaması beklenen bütçede ne olacağına ilişkin ayrıntıları açıklamazken, konuşması, vergi artışları ve harcama kesintilerinin açık işareti olarak değerlendirildi.

Normal zamanlarda, yeni bir hükümet iktidara geldikten sonra atacağı ilk adımları değerlendirmek için 100 gün beklerken, temmuz başında seçilen İşçi Partisinin erken adım atması da dikkati çekti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • memo can 3 hafta önce Şikayet Et
    itraile para ve silah göndermeyi biliyorlar halk icin para yok. yeni bir sey degil zulüme devam. zaten yaniyor ingiltere
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    o ne ki, Türkiye de vergi alınmayan bir tek soluduğumuz hava kaldı.
    Cevapla
  • hep bize mi 3 hafta önce Şikayet Et
    afferin acı reçete yiyin.
    Cevapla
  • halooo 3 hafta önce Şikayet Et
    sizin kraliçe ancak doyar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Haber7'ye özel enflasyon yorumu! "En zoru geride kaldı"
'Türk Escobar' Urfi Çetinkaya hayatını kaybetti!