BM açıkladı: İsrail aracımızı vurdu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail ordusunun dün gece Gazze'de BM'ye ait bir insani yardım aracını vurduğunu bildirdi.

BM açıkladı: İsrail aracımızı vurdu
BM açıkladı: İsrail aracımızı vurdu
GİRİŞ 29.08.2024 08:24 GÜNCELLEME 29.08.2024 09:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, "İsrail Savunma Güçlerinin (IDF) dün akşam BM logosuyla açıkça belirtilmiş, bilgileri dahilindeki BM insani yardım konvoyunun bir aracına ön camı da hedef alarak 10 defa ateş açtığını belirtmek istiyorum." dedi.

"Neyse ki araçta bulunan iki personel zarar görmedi." diyen Dujarric, araçların zırhlı olmasının BM çalışanlarının hayatını kurtardığını belirterek zırhlı araçlara duyulan ihtiyaca dikkati çekti.

Dujarric, olayın İsrail ordusuyla BM arasındaki koordinasyonun çalışmadığını gösteren "en son olay" olduğunu, bu tür hadiselerin "bir daha yaşanmamasını sağlamak için" İsrail ordusuyla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Genel Sekreter Sözcüsü, saldırının kasıtlı yapılıp yapılmadığı sorusuna, "Bize ateş edenlerin zihniyetini değerlendirmemizin bir yolu yok. Bu özel konvoyun hareketinin İsrail yetkilileriyle koordineli olduğunu biliyoruz." karşılığını verdi.

Dujarric, olayın soruşturulması için İsrail tarafına baskı yapılıp yapılmayacağı konusunda ise, "O tarafta hiçbir etkimiz yok." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • suphi 3 hafta önce Şikayet Et
    Etkin yoksa, tepkinde olmamalı. adam müslümanı vurunca sorun yok. sana değince tepki neden? Dünyada sadece itrail kanı pahalı unutma bm. diğerlerini ucuz görüyor itrailliler.
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 3 hafta önce Şikayet Et
    BM ye ait Araçlarınızı Vuruyor çalışanları bombalayarak öldürüyor. karşısında ne yapıyorsunuz Yahudilere israile Ambargomu yaprırım mı cezamı uygulanıyor.Birleştiren değil ayrıştıran kurumsunuz.Hep ayrıştırdınız.Faydanız yok.Zararınız çok. İsrailin Yahudilerin güvenliğini sağlamak için varsınız..İnanmıyoruz Güvenmiyoruz .
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    çok iyi olmuş gazzeyi her gün vuruyorlar okadar insan şehit oldu kimsenin sesi çıkmıyor.
    Cevapla
  • Eren 3 hafta önce Şikayet Et
    İyi oluyor BM kendini fesh etmeli defolup gitmelidir
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Şu ise bak BM Aracını çatır çatır vuruyorlar.Peki BM Ne işe yarıyor.Söyleyeyim 5 (Beş) Daimi üyenin Şeyinin Keyfine çalışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte İsrail'in asıl amacı: 'Vahşet çok net' sözleriyle açıkladı!
Hizbullah'ı tuzağa düşüren CEO! Mossad planladı, Cristiana uyguladı...