İkinci İntifada'dan beri en büyük saldırı: Can kaybı yükseldi

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki geniş çaplı saldırılarda vefat eden sayısı 17'ye yükseldi. Gazze'de katliamı sürdüren İsrail'in 7 Ekim'den beri Batı Şeria'daki saldırılarında en az 670 Filistinli hayatını kaybetti.

İkinci İntifada'dan beri en büyük saldırı: Can kaybı yükseldi
İkinci İntifada'dan beri en büyük saldırı: Can kaybı yükseldi
GİRİŞ 29.08.2024 11:05 GÜNCELLEME 29.08.2024 11:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki kentlerin mülteci kamplarına başlattığı ve ikinci gününde de devam eden saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 17'ye yükseldi. Bunun son 20 yılda Batı Şeria'da yapılan en büyük askeri operasyon olduğu kaydedildi.

İsrail'den Batı Şeria'ya saldırı: Çok sayıda can kaybı varİsrail'den Batı Şeria'ya saldırı: Çok sayıda can kaybı var

Türkiye'den İsrail'e sert tepki!Türkiye'den İsrail'e sert tepki!

BM'den son dakika Batı Şeria açıklaması!BM'den son dakika Batı Şeria açıklaması!

AB'den son dakika İsrail açıklaması: Batı Şeria'daki askeri operasyon...AB'den son dakika İsrail açıklaması: Batı Şeria'daki askeri operasyon...

Filistin Devlet Başkanı Abbas, S.Arabistan ziyaretini yarıda kestiFilistin Devlet Başkanı Abbas, S.Arabistan ziyaretini yarıda kesti

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail askerleri Tulkerim kentindeki Tulkerim Mülteci Kampı’nda girdikleri silahlı çatışmada 5 Filistinliyi öldürdü. Saldırılarda yaşamını yitiren isimler arasında Nur Şems'teki Filistin silahlı direniş gruplarının liderlerinden "Ebu Şuca" lakaplı Muhammed Cabir’in de yer aldığı belirtildi. İsrail ordusu bir askerinin çatışmada hafif yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını paylaştı.

Öte yandan Filistin Kızılayı, Cenin kentinde bir kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, Kızılay ekiplerinin Cenin'in Şarki Mahallesi'nde ölen bir Filistinlinin naaşını naklettiği aktarıldı.

Öte yandan İsrail ordusunun dün Batı Şeria'nın kuzeyinde başlattığı "geniş çaplı" saldırına devam ederken, Tubas yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı'ndan çekildiği bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri Tulkerim'deki saldırının ise kapsamını genişletti; bölgedeki mülteci kampları ile Filistinlilere ait evlere baskın düzenledi. Tulkerim'in pek çok noktasından zaman zaman patlama sesleri yükseliyor.

İsrail güçleri ayrıca Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki baskınlarına devam ediyor. Kampın tüm giriş-çıkışlarını kapayan İsrail askerleri, evlere baskın düzenliyor; Filistinlileri herhangi bir merkeze ya da hapishaneye sevketmeden haklarında "soruşturma" gerçekleştiriyor.

Ayrıca İsrail güçlerine eşlik eden buldozerler, kentteki ve kamptaki altyapıyı tahrip ediyor, önüne çıkan araçları sürüklüyor.

Son baskınlarla birlikte İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında en az 670 Filistinli hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • ahi 2 hafta önce Şikayet Et
    onları da. bir araya. getiren de. yahudi. hitlp. onların. maşası Yahudilerin. bir araya. toplamak. için.
    Cevapla
  • demirhan 2 hafta önce Şikayet Et
    bu buzağıya tapanları hitler demekki toplamakta haklıymış. fırından kaçanlar dünyada müslümanlara bu kadar fazla soykırım yapıyorsa .ya ölenleride sağ olsaydı ne olacaktı şimdi insanlığın hali...
    Cevapla
  • Nasuh 2 hafta önce Şikayet Et
    Batsin Bu Dünya israilin Oldugu Bi Dünya Olmaz Olsun Kahrolası Zalim Bebek Katili Sana Ülke Diyenin Yüzüne Tüküreyim Sana Destek Olanada Allah Belasını Versin İNŞALLAH
    Cevapla
  • Alper 2 hafta önce Şikayet Et
    Kim dur diyecek buna artık İsrail'i dümdüz etme vakti gelmistir
    Cevapla
  • Kalper 2 hafta önce Şikayet Et
    Biz değil daha buz azeri ve kazaklara siz geçiremiyoruz. Heridlrrin umurunda değil müslümanlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dilan Çıtak Tatlıses'ten polis memuruna: Yerler seni koçum
Korsan yemin için içerideki ve dışarıdaki bağlantılar araştırılıyor