DSÖ duyurdu: İsrail ve Hamas anlaştı! Aşı kampanyası başlatılacak

Dünya Sağlık Örgütü, çocuk felci aşılarının yapılması için Gazze'de geçici olarak çatışmalara ara verileceğini duyurdu.

GİRİŞ 29.08.2024 20:17 GÜNCELLEME 29.08.2024 21:09
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'nde çocuk felcine yönelik aşı kampanyasının pazar günü başlaması planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Batı Şeria ve Gazze Temsilcisi Rik Peeperkorn, yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas'ın Gazze Şeridi'nde çocuk felcine karşı aşı kampanyası başlatılması için 3 ayrı noktada 3'er günlük insani duraklama konusunda anlaştığını duyurdu.

Peeperkorn, aşı kampanyası kapsamında Gazze Şeridi'nin merkezinde, güneyinde ve kuzeyinde 3'er günlük insani duraklamalar yapılacağını belirterek, "Anlaştığımız şekilde kampanya 1 Eylül'de Gazze'nin merkezinde üç gün sürecek ve aşılama sırasında insani bir ara verilecek" ifadelerini kullandı. Peeperkon, ihtiyaç duyulması halinde her bir bölgedeki insani duraklamanın bir gün daha uzatılacağını aktardı.

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT), aşı kampanyasının İsrail ordusuyla koordineli bir şekilde yürütüleceğini belirtti.
DSÖ, 23 Ağustos'ta en az bir bebeğin tip 2 çocuk felci virüsü nedeniyle felç olduğunu doğrulamış, söz konusu vaka bölgede 25 yıldır görülen ilk vaka olarak kayıtlara geçmişti.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas’ın Lübnan’daki medya sorumlusu Kilani, DSÖ'nün açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Birleşmiş Milletler'in (BM), çocuk felci aşısı için Gazze Şeridi genelinde 3 gün boyunca çatışmalara ara verilmesini önerdiğini aktaran Kilani, Hamas'ın bu öneriyi kabul ettiği belirtti.

İsrail'in aşı yapılması için Gazze Şeridi genelinde çatışmalara geçici ara verilmesini kabul etmediğini vurgulayan Kilani, Tel Aviv yönetiminin sadece bazı mahallelerde çatışmalara ara verilmesini kabul edeceğini BM tarafına ilettiğini aktardı.

Kilani, Gazze'de bir bölgede ara verilirken, diğer bölgede saldırıların sürmesinin aşının dağıtılmasını imkansız kılacağını taraflara ilettiklerini kaydetti.

Hamas yetkilisi Kilani, Hareket olarak çocuk felci aşıları yapılması için bazı bölgeleri kapsayacak şekilde de olsa çatışmalara ara verilmesini kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

Hamas'tan İslam alemi ve tüm dünyaya son dakika eylem çağrısıHamas'tan İslam alemi ve tüm dünyaya son dakika eylem çağrısı

Netanyahu'yu korku sardı! Oğlu Yair için talimat verdiNetanyahu'yu korku sardı! Oğlu Yair için talimat verdi

Hamas'tan 'İsrail'in saldırılarına karşı harekete geçme' çağrısıHamas'tan "İsrail'in saldırılarına karşı harekete geçme" çağrısı

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 155
  • Ertuğrul 2 hafta önce Şikayet Et
    DSÖ zaten siyonist bir teşkilat küresel sermayenin it teşkilatı
    Cevapla
  • ÖZKUL 3 hafta önce Şikayet Et
    Çocuklara önce aşı sonra bomba bu ne yaman çelişki
    Cevapla
  • işçi 3 hafta önce Şikayet Et
    milletin canını yemesini içmesini giymesini kalacak yerini düşünmezler. aşıyı mı düşünmüşler. hadi ordan milletin aklıyla alay etmeyin. soykırımın başka bir versiyonunumu uygulayacaksınız el birliği ile
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Koşarak gidip çocuklarını aşılatan Filistinlilere ne demeli ?
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    cocuk mu kaldı ki Gazze'de :(
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Silah yetmedi şimdi içinde ne olduğu bilinmeyen aşı ile insanları öldürecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşçilere maaş vermeyen CHP'den robota yevmiye!
Türkiye siber savaşa hazır! İşte envanterdeki yazılım ve cihazlar