Borrell'den Bakan Fidan'ın AB toplantısına katılımıyla ilgili flaş sözler

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Türkiye'nin aday ülke olduğunu vurgulayarak, Bakan Fidan'ın AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılımının ikili ilişkilerdeki zorlu konuların aşılmasına katkıda bulunmasını umduğunu belirtti.

Borrell'den Bakan Fidan'ın AB toplantısına katılımıyla ilgili flaş sözler
Borrell'den Bakan Fidan'ın AB toplantısına katılımıyla ilgili flaş sözler
GİRİŞ 29.08.2024 23:01 GÜNCELLEME 30.08.2024 00:17
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin aday ülke olduğunu vurgulayarak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılımının ikili ilişkilerdeki zorlu konuların aşılmasına katkıda bulunmasını umduğunu söyledi.

Borrell, Brüksel'de düzenlenen ve Türkiye'nin de 5 yıl aradan sonra davet edildiği AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu.

"İLİŞKİMİZİ ZORLAŞTIRAN KONULARI GÖZDEN GEÇİRDİK"

Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yakın coğrafya ve ötesindeki jeopolitik durumun etraflıca ele alındığını belirten Borrell, "Özellikle ilişkimizi zorlaştıran konuları, Kıbrıs'taki durum ve Orta Doğu'daki durumla ilgili bazı sorunları ancak özellikle birçok üye ülkenin atıfta bulunduğu Kıbrıs'taki durumu gözden geçirdik." diye konuştu.

"KIBRIS'A BİR ÇÖZÜM ARAMAK İÇİN DİYALOG SÜRECİNİ YENİDEN BAŞLATMANIN İLK ADIMI"

Borrell, "Türkiye Dışişleri Bakanı'nı toplantımıza davet etmemizin tüm sorunlara ancak özellikle Kıbrıs'a bir çözüm aramak için diyalog sürecini yeniden başlatmanın ilk adımı olmasını umalım." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE ADAY ÜLKE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Bir soru üzerine Türkiye'nin üyelik süreciyle ilgili bir takvimin konuşulmadığını aktaran Borrell, "Türkiye aday ülkedir ve öyle olmaya devam edecektir." dedi.

Bakan Fidan toplantı sonrasındaki değerlendirmesinde, Türkiye'nin AB ile ilişkilerde olumlu gündem üzerinden mesafe almayı hedeflediğini ifade ederek, AB tarafından Kıbrıs konusuyla bağ kurulmaksızın müspet yaklaşım sergilenmesinin ortak menfaate hizmet edeceğini vurgulamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Alp İyidiken 2 hafta önce Şikayet Et
    AB ülkeleri bu kafayla ABD ye uşaklık etmeye sömürülmeye devam ederler. AB ülkeleri tavuktan farksız. AB ülkelerine bir horoz lazım. O horoz da TÜRKİYE.
    Cevapla
  • ysd 2 hafta önce Şikayet Et
    Bşzden kıprısı istiyorlar sizi alalım falan filan yalan dolan fatih istanbulu nasıl aldı bizde öyle ee gelde al
    Cevapla
  • MiSaFiR 2 hafta önce Şikayet Et
    Kıbrıs için 2 devletli çözüm hedefi dışında FARKLI BİR MÜZAKERE kabul edilemez !!!
    Cevapla
  • HAS YORUMCU 2 hafta önce Şikayet Et
    Ya kardeşim bırakın aday ülke olmayı, adamlar bizi oyalıyor, bu çok açık
    Cevapla
  • Mücahit goren 2 hafta önce Şikayet Et
    İki yüzlü AB zora girdinizmi Türkiye aday ülke maskeniz düştü bu millet artık yemiyor zaten sizinde dağılacaginiz günler yakındır az kaldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması
Tam 68 bin kat daha güçlü! İşte 2024'te tanıtılan sıra dışı silahlar...