Suriye'de ABD üssüne İHA'lı saldırı girişimi

Suriye'nin Deyrizor ilinde, İran destekli grupların, ABD ordusunun konuşlandığı üsse kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı girişiminde bulundu. Üsteki hava savunma sistemleri, İHA'ları hedeflerine ulaşmadan imha etti.

Suriye'de ABD üssüne İHA'lı saldırı girişimi
Suriye'de ABD üssüne İHA'lı saldırı girişimi
GİRİŞ 30.08.2024 00:47 GÜNCELLEME 30.08.2024 01:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Deyrizor'da, Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, gece saatlerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko Gaz Tesisi'ndeki üsse kamikaze İHA'larla saldırı girişiminde bulundu.

Üsteki hava savunma sistemleri, İHA'ları hedeflerine ulaşmadan imha etti.

ABD'den olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Haseke ve Deyrizor illerinde ABD ordusunun üsleri, Ekim 2023'ten beri sık sık roket ve kamikaze İHA'larla hedef alınıyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim tamam iran biterse ama iran olmazsa Türkiye olmaz Türkiye olmazsa iran olmaz bu iki seçenekten biri olmazsa abd ve itrail alçağı ortadoğuyu tamamen işgal eder tamam iran yanlış yapıyor ama yinede bu iki zalimin işgalini engellemek için iranda Türkiyede olmak zorunda
    Cevapla
  • 567 1 ay önce Şikayet Et
    iran biterse türkleri kıyamete kadar sağ bırakacaklar öylemi dinsizler her akşam sabah akşam tek dert iran sanki dersin iranda 5.000 tane nükleer silahı var ve neden dünya savaşı başlatmıor diyederdine girmiş alçak cnnturk a haber diğer domuz medyalar alçaklar öyle kolaymı iran tekbaşına abd nato israille savaşsın pakistannükleer güç bu niye filistin için abd nato israile karşı savaşmıy
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Acemoğlu girişimde bulunur da Müslümanlar dururken kefere kanı akıtmaz.Herkes bunu bildiği halde Acem i gündemde tutmak sevdası nedendir acep.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den sürpriz ''kamikaze dron'' hediyesi! Yunanistan'ı ateş bastı...
Togg alev topuna döndü! Evle ilgili gerçek hayrete düşürdü