Rusya, F-16 düşürmüştü! Zelenskiy, orduya neşteri vurdu! Kararname çıkarıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD yapımı F-16 uçağının Rusya tarafından düşürülmesinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk'u görevden aldı.

Rusya, F-16 düşürmüştü! Zelenskiy, orduya neşteri vurdu! Kararname çıkarıldı
Rusya, F-16 düşürmüştü! Zelenskiy, orduya neşteri vurdu! Kararname çıkarıldı
GİRİŞ 30.08.2024 21:46 GÜNCELLEME 30.08.2024 21:46
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi internet sitesinden yapılan açıklamada, Zelenskiy'nin, Oleşçuk'un görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi.

ZELENSKİ, HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI'NI GÖREVDEN ALDI

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da "Tsentr (Merkez)" Hava Komutanlığı Komutanı Anatoliy Krivonojka'nın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini geçici olarak yerine getireceği aktarıldı.

Rusya, F-16 düşürmüştü! Zelenskiy, orduya neşteri vurdu! Kararname çıkarıldı

'TÜM ASKERLERİMİZE İYİ BAKMALIYIZ'

Zelenskiy de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hava Kuvvetleri Komutanı'nı değiştirmeye karar verdiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil atış grupları ve hava savunma birimlerindeki askerlerimize son derece minnettarım. Ukrayna için gerçekten sonuç almak için savaşan herkese (minnettarım). Aynı şeyi komuta kademesinde de yapmalıyız, daha da güçlenmeliyiz. İnsanlara, personele, tüm askerlerimize iyi bakmalıyız."

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın Pazartesi günkü hava saldırısında Ukrayna'ya ait bir F-16 savaş jeti düşürülmüştü. Pilot hayatını kaybetmişti.

Rusya, F-16 düşürmüştü! Zelenskiy, orduya neşteri vurdu! Kararname çıkarıldı

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    abdnin bir ülkenin kaderiyle nasıl oynadığının resmi kanıtı.
    Cevapla
  • Mantık... 2 hafta önce Şikayet Et
    Tiyatrocu denilen kişi, çok stratejik kararlar alıyor.
    Cevapla
  • Okur 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir avuç F16 ile kazanacağını düşünen hayalperest seküler ziyon palyanço gerçekle burun buruna gelmiş... neşter generalle olmaz uzun bacak yarbaylarından başla... itraile gitsen seni yahudi yerine bile koymazlar ancak umusamadığın slavlar baş tacı ediyor ta ki ertelediğin seçimlere kadar. seçimden sonra da kesin Arcantine kaçarsın. Tek kurtuluşun senin gibi seküler polonyalı yahudişler
    Cevapla
  • SARÌYER,LÌ 34,5 2 hafta önce Şikayet Et
    Rusya bu adamı niye vurup öldürmüyor suikast yapmıyor bu temizlenirse dünya temizlenir
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Ülkesini Batı'nın gazıyla bataklığa saplayan showmen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası paylaştı, emekli zam oranı değişti! İşte meslek meslek yeni maaşlar
Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne saldırının planlayıcısı İstanbul'da yakalandı