Alman ordusu Nijer'den tamamen çekildi
Alman ordusu, askeri cunta tarafından yönetilen Nijer'deki bir hava üssünü boşaltarak ordu güçlerinin ülkeden tamamen çekildiğini duyurdu.

Mayıs ayı sonunda Almanya ve Nijer, Alman ordusunun başkent Niamey'deki hava üssünü Ağustos ayı sonuna kadar işletmeye devam etmesine izin veren geçici bir anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşmanın uzatılmasına yönelik müzakereler, özellikle üs personelinin artık yargı dokunulmazlığından yararlanamayacak olması nedeniyle bozuldu.
Üst düzey Alman ve Nijeryalı askeri yetkililer çekilmenin tamamlandığını duyuran ortak bir açıklamayı ayrı ayrı yaptılar. Yetkililer, 60 Alman askerinin ve 146 ton ekipmanın 5 kargo uçağıyla ülkelerine geri gönderildiğini söyledi. Yetkililer, "Bu geri çekilme Nijer ve Almanya arasındaki askeri işbirliğinin sonu anlamına gelmiyor, aslında iki taraf da askeri ilişkileri sürdürmeye kararlı." dedi.
Nijer, Temmuz 2023'te yapılan darbeyle görevden alınan ve o tarihten bu yana tutuklu bulunan Devlet Başkanı Muhammed Bazum'dan bu yana askeri bir cunta tarafından yönetiliyor. Cunta yönetimi, Rusya ve İran'la işbirliğini artırırken, Fransa ve ABD dahil Batılı ortaklarıyla işbirliklerini sonlandırdı. Benzer bir değişim, aynı şekilde cuntalar tarafından yönetilen komşu Mali ve Burkina Faso'da da yaşanmıştı.
-
Misafir 7 ay önce Şikayet EtNijer li kardeşlerimiz AMANN DİKKAT, Sömürgecilerden ve içinizdeki İŞBİRLİKÇİLERDEN UZAK DURUN... Ülkenizde BARINDIRMAYIN... Türkiye ile BİRLİKTE OLUN.Beğen
-
fakirullah 7 ay önce Şikayet Etdemek ki kanun dışında işler dönüyorBeğen Toplam 1 beğeni
-
Faruk esen 7 ay önce Şikayet Etdefolun gidin ne işiniz var nijerdeBeğen Toplam 2 beğeni
-
Damn Yankees 7 ay önce Şikayet EtAlmanya önce kendi ülkesindeki amerikan üstlerindeki amerikan askerlerinden kurtulsun.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 7 ay önce Şikayet Etselam olsun nijere yaziklar olsun onlara cunta diyenlereBeğen Toplam 3 beğeni