Trump: Rusya ve Kuzey Kore'yle iyi geçinmeliyiz

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Rusya ve Kuzey Kore ile "geçinmenin iyi ve akıllıca" olduğunu söyledi.

Trump: Rusya ve Kuzey Kore'yle iyi geçinmeliyiz
Trump: Rusya ve Kuzey Kore'yle iyi geçinmeliyiz
GİRİŞ 31.08.2024 18:35 GÜNCELLEME 31.08.2024 18:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği mitingde Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in, Trump'ın aksine "diktatörlerle yakınlaşmayacağına" ilişkin sözlerine atıfta bulundu.

Kuzey ile Güney Kore arasındaki silahsızlandırılmış bölgede Kim ile 2019'daki görüşmesini hatırlatan Trump, kısa süreliğine Kuzey Kore topraklarına girdiğini belirtti. Trump, Kim ile "iyi anlaştığını" savunarak Kuzey Kore ve Rusya gibi ülkelerle "geçinmenin iyi ve akıllıca olduğunu" ifade etti.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 23 Ağustos'ta, "Trump'ı destekleyen Kim Jong-un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim çünkü yersiz iltifat ve iltimasla manipüle edilmesinin kolay olduğunu biliyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Gs li 1 hafta önce Şikayet Et
    bu da bunamış
    Cevapla
  • mevhibe inal 1 hafta önce Şikayet Et
    Global Çete içki-sigara-uyuşturucu kullanmayan, vicdanı olan, birde üstüne Barıştan bahseden Başkanı ne yapsın!!
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Kuzey kore de bile nükleer silah var yoksul ülke halki aç ama savunmasi güvenliği nükleer silah ile temin ediliyor türkiye de acil üretmell
    Cevapla
  • Cezayir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yemedi kalın geldi iyi geçinmeliyiz Türk leri unutma bay portakal
    Cevapla
  • Muhtar 1 hafta önce Şikayet Et
    Olum Sarı fırtına, sen gel Reisin elini öp hayır duasını al ve Türkiye ile iyi geçin ki seçimi kazanabilesin. Senin çıkış biletin Türkiye dir. Yoksa kamala kazanır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Özgür Özel'den acılı babanın yanında büyük ayıp! AK Parti'den sert tepki
CHP'li İBB yönetiminden Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı için vicdanları yaralayan karar