Esad'ın açıklamasına Türkiye'den olumlu yanıt

Milli Savunma Bakanı Güler, Suriye ile normalleşme sürecinde Esad'dan gelen son açıklamalar için, "Esad'ın açıklamaları gayet olumlu. Çatışma ortamının bitirilip normal ilişkilerine dönülmesi iki ülkenin de yararına olacaktır." dedi.

GİRİŞ 31.08.2024 15:27 GÜNCELLEME 01.09.2024 11:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye ile normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hürriyet gazetesine konuşan Güler, Suriye ile ilişkilerde normalleşme sürecine girilmesinin iki ülkenin de yararına olduğunu söyledi.

Güler, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan gelen, "İlişkilerin düzeltilmesi için hızla çalışma yapılmalı." açıklamasını, "Esad'ın son açıklamaları gayet olumlu, aramızda çözülmeyecek bir sorun yok." sözleriyle değerlendirdi.

Bakan Güler, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'görüşmemiz mümkündür' diye ifade etmişti. Esad'ın da bunu anlamış ve algılamış olmasından da hakikaten memnuniyet duyduk. Böyle bir çatışma ortamının bir an önce bitirilip her iki ülkenin de kendi normal faaliyetlerine dönmesi iki ülkenin de yararına olacaktır." diye konuştu.

IRAK İLE ORTAK KOORDİNASYON MERKEZİ

Güler'in gündeminde Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele operasyonları ve Irak merkezi hükümeti ile kurulması kararlaştırılan Ortak Koordinasyon Merkezi de vardı.

Güler şunları söyledi:

"Ortak Koordinasyon Merkezi Bağdat'ta kurulacak. Orada, hem Iraklı bir general hem de bizim bir generalimiz olacak. Bu iki general yapılacak faaliyetlerle ilgili sürekli birlikte ve koordineli olarak çalışacaklar. Bu faaliyetler arasında ortak operasyon olup olmayacağı konusuna ise, daha sonra ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenerek karar verilecek."

Irak ile imzalanan anlaşmayla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Başika Üssü'nün ortak eğitim merkezine dönüştürüleceğini belirten Güler, "Irak'ın daha eğitimli ve başarılı birliklere sahip olması için birlikte çalışacağız." diye konuştu.

Güler, geçtiğimiz günlerde Kerkük'te Türkiye'ye ait SİHA'ın düşmesi konusunda Irak makamları görüşmelerin devam ettiğini de söyledi.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 15
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    galon tepelerini yavaş al
    Cevapla
  • Şems 2 hafta önce Şikayet Et
    Birlikte itrail işgali altındaki golan tepelerini geri alalım.
    Cevapla
  • Hakan 2 hafta önce Şikayet Et
    Buyur git seni tutan yok her yerde askerimizi boşa şehit veremeyiz
    Cevapla
  • Ben 2 hafta önce Şikayet Et
    Senin işine gelmiyor Suriyeliler geri döner diye ödünüz kopuyor.
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Suriye'ye güvenilip de ortak harekat merkezi falan kurulmasın. Hiçbir işe yaramaz. Gölge etmesinler başka ihsan istemez.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD ve tasmalıları yakında bir provokasyon yaparlar acele edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in 10 saniye oyunu! Gözleri çıktı elleri koptu
Köpekperest dernekler birbirlerini sosyal medya canlı yayınında ifşa etti