İsrail soykırımının en net görüntüsü! Atom bombasından beter... 3 ayda haritadan sildiler

İsrail'in 6 Mayıs'tan bu yana hava ve kara saldırısı düzenlediği Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah şehri hayalet bölgeye döndü. Uydu görüntüleri, Philadelphi Koridoru bölgesindeki bütün sivil yerleşimlerinin yok edildiğini belgeledi.

GİRİŞ 31.08.2024 17:48 GÜNCELLEME 31.08.2024 17:48
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Terör devleti İsrail, Gazze Şeridi’nde insanlık dışı saldırılarını sürdürerek Gazze-Mısır sınırındaki sivil yerleşim alanlarını tamamen yok etti. Uydu görüntüleri, İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım saldırının boyutlarını gözler önüne serdi.

SAVAŞ SUÇUNUN BELGESİ

23 Kasım 2023’te çekilen uydu görüntülerinde, Philadelphi Koridoru bölgesinde sivil yerleşim alanları açıkça görülürken, 22 Ağustos 2024’teki görüntülerde bu bölgelerin tamamen yok edildiği dikkat çekiyor. Bu görüntüler, İsrail’in Gazze’de sivil halka yönelik soykırım politikasının yeni delili olarak kayıtlara geçti.

Sivil yerleşim alanlarının doğrudan hedef alındığını gözler önüne seren uydu görüntülerinde, bölgedeki binaların tamamen yıkıldığı, altyapının yok edildiği ve yerleşim alanlarının adeta haritadan silindiği net şekilde görülüyor.

NE BM’Yİ NE UCM’Yİ UMURSADILAR

İsrail'in Gazze-Mısır sınırında gerçekleştirdiği korkunç tahribat, uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan bir savaş suçu olarak kayıtlara geçiyor. Refah şehri, Gazze Şeridi’nin Mısır’la olan sınırında yer alıyor ve dış dünyaya açılan tek kapısı olarak biliniyor. İsrail’in bu bölgeye yönelik saldırıları, 6 Mayıs 2024’te başlatıldı ve uluslararası toplumun uyarılarına rağmen acımasız bir şekilde devam etti. ABD ve diğer uluslararası aktörlerin tepkilerine rağmen, İsrail insanlık dışı saldırıları durdurmak yerine daha da şiddetlendirdi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçlarına dair raporlar yayınladı. İsrail’in soykırım saldırılarının milletlerarası hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) de İsrail’in sivillere yönelik sistematik saldırılarının insanlığa karşı suç kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ancak, İsrail, bu uyarılara ve raporlara aldırış etmeden, soykırım politikasını sürdürmeye devam ediyor.

İsrail ordusu, 'insani bölgeye' su sağlayan hatları yıktıİsrail ordusu, "insani bölgeye" su sağlayan hatları yıktı

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 31
  • Diyarbekirli 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH C.C şehadetlerini kabul eylesin inşaALLAH kardeşlerimin....YA RABBİ siyonist İsrail kafirlerini kahr eyle ve onların ordularını paramparça eyle amin
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ammenna ve saddakna rabbim tabiki mazlumun hakkini yerde birakmaz mühim olan biz müslümanlar ne yapiyoruz rabbim onu görmek istiyor
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah soyun kurutsun İsrail amin
    Cevapla
  • Kığılı 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir ata sözü vardı Alma mazlumun ahını çıkar ah este aheste yakında İsrail bedel ödeyecek belkide yer yüzünde bitecektir
    Cevapla
  • Abdulkadir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yüceler yücesi Allah CC zamanı geldiğinde İsrail oğullarını yeryüzünden silecek biznillah. La Galibe illallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yaklaşık 100 bin FETÖ'cü umutlanmıştı: Oyun bozuldu… Gözler Yargıtay’a döndü!
Baba Arif Güran: 'Nevzat Bahtiyar'ın kızımı 80 bin TL için öldürdüğünü düşünüyorum'