ABD, Maduro'nun uçağına el koydu

ABD Adalet Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kullandığı uçağa, "yaptırımları deldiği gerekçesiyle" Dominik Cumhuriyeti'nde el koyduklarını bildirdi.

GİRİŞ 02.09.2024 19:59 GÜNCELLEME 02.09.2024 21:07
Bu Habere 323 Yorum Yapılmış

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Maduro'nun genellikle dış seyahatlerinde kullandığı uçağa el konulduğu belirtildi. Bakanlık, uçağın paravan şirket aracılığıyla alınıp ABD dışına çıkarıldığını ve Venezuela'ya uygulanan yaptırımları deldiğini savundu.

Maduro'nun "devlet başkanlığı uçağı" olarak kullandığı belirtilen uçağa Dominik Cumhuriyeti'nde el konulmasının, seçimlerden bu yana ABD ile Venezuela arasında iyice gerginleşen ilişkilere yeni bir yük getirmesi bekleniyor.

Venezuela'da 29 Temmuz'da açıklanan sonuçlara göre Maduro'nun yüzde 51,20 oyla devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazandığı açıklanmıştı. Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado seçim sonuçlarını reddetmişti.

ABD yönetimi ise seçim sonuçlarının şeffaf şekilde açıklanmadığını öne sürerek sonuçların halkın iradesini yansıtmadığını savunmuştu.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 323
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Yine abd yine korsanlar. Sen de yıkılacaksın ama olan da halkına olacak işte.
    Cevapla
  • İ. K. 2 hafta önce Şikayet Et
    A. B.D Gaspçı ,hırsızdan öte bir devlet yönetimi var.
    Cevapla
  • Selami 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD DÜNYANIN EN BÜYÜK SÖMÜRGECi DEVLETİDİR
    Cevapla
  • Berlin 2 hafta önce Şikayet Et
    Tam bir hırsız Amerika
    Cevapla
  • Devrim 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu Amerika yeryüzündeki en büyük şeytan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yabancı bir ülkede pitbull cinsi köpek polise saldırırsa ne olur?
Son dakika: MOSSAD ajanları davasında karar!