Hapishanede firar girişimi: 129 ölü, 59 yaralı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'da bir hapishaneden firar girişimi sırasında en az 129 kişi öldü, 59 kişi yaralandı.

GİRİŞ 03.09.2024 07:59 GÜNCELLEME 03.09.2024 10:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Orta Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yer alan Makala cezaevinde firar girişimi yaşandı. Bir yetkili, başkent Kinshasa'daki olay sırasında en az 129 kişinin öldüğünü ve 59 kişinin yaralandığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Shabani Lukoo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçici ölü sayısı 129, bunların 24'ü silahla vurularak, uyarıdan sonra diğer kurbanlar itilerek ya da boğularak öldü. Ayrıca hükümet tarafından bakıma alınan 59 yaralı var."

Bakan Bihango, sosyal medyada yaptığı açıklamada, hapishanenin idari binasında, gıda depolarında ve bir hastanede de yangın çıktığını da sözlerine ekledi. Hükümet, durumun şu anda kontrol altında olduğunu ve soruşturmaların devam ettiğini duyurdu.

Daha önce bir hapishane yetkilisi hiçbir mahkumun kaçmayı başaramadığını söylemiş, kaçmaya çalışanların öldürüldüğünü bildirmişti.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • fatih 1 hafta önce Şikayet Et
    kaçan oldu mu kaçan ondan haber ver
    Cevapla
  • Amiiin 1 hafta önce Şikayet Et
    Allahım bütün mazlumlara yardım etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe zirveyi bırakmıyor! Süper Lig'de puan durumu
Özgür Özel'den 'ezan' çıkışı! Peki gerçek ne?