Yunanistan'da okullarda cep telefonu kullanımı yasaklanıyor

Yunanistan'da 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullarda uygulanacak yeni kurallar açıklandı. Buna göre, öğrencilerin telefonlarını okulda kullanması yasaklandı.

Yunanistan'da okullarda cep telefonu kullanımı yasaklanıyor
Yunanistan'da okullarda cep telefonu kullanımı yasaklanıyor
GİRİŞ 03.09.2024 13:53 GÜNCELLEME 03.09.2024 14:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullarda uygulanacak yeni kurallar açıklandı. Buna göre, öğrencilerin telefonlarını okulda kullanması yasaklandı. Öğrenciler, cep telefonlarını okula getirebiliyor ancak ders sırasında her zaman çantalarının içinde bulundurmak zorunda.

Yeni düzenlemeler, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Eğitim Bakanı Kiryakos Pierrakakis arasında yapılan bir toplantı sonrasında açıklandı.

Cumartesi günü Atina'da "Okul Çantasında Cep Telefonu" kampanyasını duyuran Miçotakis, "Öğrenciler cep telefonlarını okula getirebilirler ancak tüm okul günü boyunca okul çantalarının içinde tutmaları gerekiyor," dedi.

"Dikkat dağınıklığından tutun diğer önemli konulara kadar gün boyu cep telefonu kullanımının öğrenme sürecini nasıl etkilediğine dair bilimsel veriler çok fazla. Cep telefonlarının okul günü boyunca okulda yeri olmadığı açık."

KAYNAK: EURONEWS
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • İsmail 2 hafta önce Şikayet Et
    Diktatör Yunanistan telefonu yasaklıyor. Eyvah özgürlük elden gitti. Hadi bakalım venizelosun askerleriyiz diyen asker. Çıkacak mı
    Cevapla
  • hasan 2 hafta önce Şikayet Et
    darısı bize
    Cevapla
  • Vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizde zaten yasakki
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İnşaallah Bizdede Yasak Olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ'den yüzde 25'lik indirim kampanyası! Bakan Kurum duyurdu
Yıl 2100! Nüfusu en kalabalık din açıklandı! İslam kaçıncı sırada?