Yunanistan'da alarm verildi: 'Acil' kodlu çağrı!

Yunanistan'ın Selanik ve Orta Makedonya bölgelerindeki kamu hastanelerinde sağlık hizmetlerinde görülen sorunların endişe verici boyutlara ulaştığı bildirildi.

GİRİŞ 03.09.2024 20:11 GÜNCELLEME 03.09.2024 20:32
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış
 

Yunanistan Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonu (POEDIN) tarafından hazırlanan raporda, Selanik'teki AHEPA Hastanesi başta olmak üzere birçok hastanede personel eksikliği, malzeme yetersizliği ve eskiyen tıbbi cihazların sağlık sistemini olumsuz etkilediği vurgulandı.

Sağlık hizmetindeki sorunlarının endişe verici seviyelere ulaştığı vurgulanan raporda, Selanik'in önemli sağlık kuruluşlarından AHEPA Hastanesi'nde ameliyathanelerin sadece dördünün faal durumda olduğu, geri kalanının hemşire ve malzeme eksikliği nedeniyle kullanılamadığı belirtildi.

AMELİYATLAR İÇİN BEKLEME SÜRELERİ 1 YILI AŞTI

Bu durumun ameliyatlarda bekleme sürelerini 1 yıl ve üzerine çıkardığı belirtilen raporda, personel eksikliği nedeniyle mevcut sağlık çalışanlarının aşırı mesai yapmak zorunda kaldıkları ifade edildi.

MODERN CİHAZ İHTİYACI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Raporda, "Cihaz eksiklikleri ve eski cihaz kullanımı nedeniyle hem teşhis hem de tedavi süreçleri gecikiyor. Bu da hastaların mağduriyetine yol açıyor. Modern cihaz ihtiyacı ise her geçen gün daha da artıyor." ifadelerine yer verildi.

ACİL MADDİ KAYNAK AKTARILMASI GEREKİYOR

Orta Makedonya bölgesindeki diğer hastanelerde de benzer sorunlar yaşandığına dikkat çekilen raporda, devletin bu bölgelerdeki sağlık kuruluşlarına kapsamlı bir reform uygulaması ve acil maddi kaynak aktarması gerektiği vurgulandı.

Raporda, mevcut durumun sürmesi halinde sağlık hizmetlerinin kalitesinin daha da düşebileceği ve hasta memnuniyetsizliğinin artabileceği uyarısı yapıldı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Oruç oruç 1 hafta önce Şikayet Et
    Daha kötü olun fransanın kışkırtmasıyla Türkiye ye karşı aldığınız silahlarla tedavi edin kendinizi işte.
    Cevapla
  • Dr: 1 hafta önce Şikayet Et
    İşte birkaç doktor bu gibi yerlere gidiyor, adı "doktorlar ülkeyi terk ediyor" oluyor. Adamın gazlı bezi yok, oraya gitsen ne olur?
    Cevapla
  • Dede 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'de doktor atanmasi lazim
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ekrem i yollayın gitsin
    Cevapla
  • Osmanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    20 Rafael Uçağı daha alın ,iyi gelir belki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin Güran cinayetine ilişkin 2 kişi daha gözaltına alındı
İstanbul'da tarihi camide ezan okunurken yanı başında dansöz oynattılar