Gantz: Netanyahu halka yalan söyledi

İsrailli Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun siyasi kariyeri için esir takası anlaşmasını engellediğini öne sürerek, "Netanyahu halka yalan söyledi, rehineleri evlerine geri getirmeyecek” dedi.

GİRİŞ 03.09.2024 22:54 GÜNCELLEME 04.09.2024 09:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail Savaş Kabinesi’nin eski üyesi ve Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu hedef alarak, Netanyahu’nun siyasi kariyeri için esir takası anlaşmasını engellediğini öne sürdü.

İsrail Savaş Kabinesi’nin eski üyesi ve Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz

“NETANYAHU HALKA YALAN SÖYLEDİ"

Netanyahu’nun Philadelphia Koridoru’ndaki askeri varlığın Hamas ile anlaşmaya varmaktan neden daha önemli olduğuna dair dün yaptığı açıklamaya değinen Gantz, “Netanyahu halka yalan söyledi. Rehineleri evlerine geri getirmeyecek, güneyi gerçekten korumayacak, kuzeyde yaşayanları evlerine geri döndürmeyecek, İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemeyecek” dedi.

"NETANYAHU SİYASİ KARİYERİNİ HAYATTA TUTMAYA ODAKLANMIŞ DURUMDA"

Savaş kabinesinde görev yaptığı dönemde Netanyahu'nun geçtiğimiz yıl kasım ayında bir hafta süren anlaşma da dahil olmak üzere esir takası anlaşmalarında ilerleme sağlanmasına sürekli engel olduğunu söyleyen Gantz, “Bu beni şaşırtmıyor çünkü Netanyahu siyasi kariyerini hayatta tutmaya odaklanmış durumda ve İran nükleer silaha doğru ilerlerken ABD ile stratejik bağlarımıza zarar veriyor. Rehineleri geri getirmeliyiz, bedeli çok ağır olsa bile” dedi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 19
  • Halit sefa 1 hafta önce Şikayet Et
    Soykırım yapan Siyonist ve destek olan ülkeler ucm de yargılanmalı ve cezlandırılmalıdır ülkelerin liderleri içeri atılmalı ceza uygulanmalıki soykırım yapmanın bedelini ödeyecek bilmeli
    Cevapla
  • Morelli 1 hafta önce Şikayet Et
    Hepinizin sonu lagim borusu zionist seytan yaratiklari
    Cevapla
  • TRakya59 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu şahsiyetsizler o kadar soy kırım yaptı.. ABD ve İngilizlerde destekçisi oldular silah verdikleri için ve halen hiç bir sonuç çıkmıyor, şu adamı alıp idam edeceksiniz bu kadar insanlık suçu işledi ve halen hayatta.
    Cevapla
  • Russia 1 hafta önce Şikayet Et
    Netenyahu ve bazı bakanları örgütlerin kucağına atıp paketleyebilirler suikast vs dünyada aşırı tepki öfke var İsrail tarafı bedel öder bence
    Cevapla
  • Bgk 1 hafta önce Şikayet Et
    Netenyahu ve yanındaki iki bakanı dünya ulkeleri yaşatmaz ergec bir nedenden ötürü olebilirler soykırım izi silinsin diye bu Yahudi ekip kurban edilebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kasımpaşa - Fenerbahçe! CANLI
Olay sözler! "Hakemlere talimat gitmiş"