Ukrayna'da 4 bakan istifalarını parlamentoya sundu!

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Stratejik Endüstriler Bakanı, Adalet Bakanı, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı'nın parlamentoya istifa mektuplarını sunduğu bildirildi.

GİRİŞ 04.09.2024 10:10 GÜNCELLEME 04.09.2024 10:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, Adalet Bakanı Denis Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ruslan Strelets ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Vitali Koval'ın parlamentoya istifa için başvuruda bulunduklarını belirtti. Bir istifa haberi de Ukrayna Dışişleri bakanlığından geldi. Dışişleri Bakanı gelen haberler üzere istifasını verdi.

İDDİALAR SONUNDA GELEN İSTİFA

Ukrayna basını Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba'nın görevinden alınacağını, yerine şu anki yardımcısı Andrey Sibiga'nın getirileceğini öne sürmüş, "Dışişleri Bakanı Kuleba'nın görevden alınması planlanıyor. Yerine Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Andrey Sibiga'nın getirilmesi bekleniyor. Kaynaklar, hükümette başka görevden almaların da olacağını söylüyor" ifadelerine yer verilmişti. Londra merkezli haber ajansı Reuters'ın haberine göre Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba istifasını verdi.

ÜÇ AYRI İSTİFA MEKTUBU

Stefançuk, Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Kamyshin, Adalet Bakanı Malyushka, Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Strelets ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Koval'ın istifa mektuplarını gösteren fotoğrafı paylaştı.

Stefançuk açıklamasında, "Tüm başvurular en yakın genel kurul toplantılarının birinde değerlendirilecektir." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ukrayna halkı bir yavudiyi başkan yaparsa öyle olur
    Cevapla
  • 06ankara 2 hafta önce Şikayet Et
    Aslında zelenskinin istifa etmesi gerekir, abd nin dolmuşuna binerek halen roket bomba f16 lar istemesi abd nin hoşuna gidiyor silah satıyor halkının yarisi Rusya'da yaşıyan çalışan Ukrayna abd nin şeytan
    Cevapla
  • GECE KARTALI 2 hafta önce Şikayet Et
    Zelensky istifa edince savaş biter...bu komedyen siyonist ülkesini iyice bitirdi yakında İsraili ülke yönetimine davet ederse hiç şaşmam..
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Zelensky satılmış paramiliter bir piyon. Amerika, Nato amaçlarına hizmet eden rezil bir siyonist.
    Cevapla
  • Kürşat Kara 2 hafta önce Şikayet Et
    Zelenski Biran önce anlaşma yapması lazım girdiği yer kadar toprak isteyip
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in truva atı! ABD medyası ölümcül planı adım adım yazdı!
Prens Selman'dan 'Filistin' açıklaması! 'Diplomatik ilişki kurulmayacak'