Rusya açıkladı! Türkiye'den BRICS'e tam üyelik başvurusu

Rusya, Türkiye'nin BRICS'e üyelik için başvuru yaptığını açıkladı. Bu açıklamayla, Türkiye'nin BRICS'e üye olmak için resmi olarak başvuru yaptığı tescillenmiş olundu. Başvuru onaylanırsa, Türkiye, BRICS'e giren ilk NATO ülkesi olacak.

GİRİŞ 04.09.2024 14:55 GÜNCELLEME 05.09.2024 08:51
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

BRICS dönem başkanı Rusya'da Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Ankara'nın BRICS'e üyelik için başvurduğuna dair son günlerde gündemde yer tutan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

9'uncu Doğu Ekonomik Forumu'nda gazetecilere verdiği demeçte Türkiye'nin tam üyelik için başvurduğunu belirten Yuriy Uşakov, Ankara'nın talebinin BRICS ülkeleri tarafından değerlendirileceğini söyledi. Uşakov, açıklamasında, "Türkiye tam üyelik başvurusunu sundu. Değerlendireceğiz." ifadesini kullandı.

Başvurunun kabul edilmesi durumunda, Türkiye, BRICS'e giren ilk NATO ülkesi olacak.

Bloomberg'den dikkat çeken iddia: Türkiye resmen başvuru yaptıBloomberg'den dikkat çeken iddia: Türkiye resmen başvuru yaptı

Rusya: Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmayı kabul ettiRusya: Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmayı kabul etti

AB'den Türkiye'nin olası BRICS üyeliğine dair açıklamaAB'den Türkiye'nin olası BRICS üyeliğine dair açıklama

ABD merkezli Bloomberg, 2 Eylül'de Türkiye'nin BRICS'e katılmak üzere resmi olarak başvuruda bulunduğu iddiasını dile getirmişti.

Dün yine Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dönem başkanı Rusya'nın Kazan kentinde 22-24 Ekim tarihlerinde yapılacak BRICS Zirvesi'ne katılmayı kabul ettiğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılında yapılan BRICS Zirvesi'ne de katılmıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 47
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    AB ile üyeliğe alınmayıp dışarıda kalmanın cefasını çektik , BRICS 'e üye olursak , içeride olmanın mücadelesini vereceğiz . Uluslararası politikada , Her yerde güç ve çıkarlar konuşur .
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Sırtlanlar sofrası AB 'nin masasından kalkabildik , 50 yılı aşkın üye olamadık diye , Çin Ejderi ve Sibirya Ayısı'nın kapısını çalıyoruz . BRICS nasıl hoşgeldin der bilinmez . Uluslararası diplomasi arenası çok insafsızdır . Güç ve çıkarlar konuşur .
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ne yani bunca yıl geçti Avrupa kapısında hâllâ Avrupa Birliği alınmadık bunlar zaten Hıristiyan kulübü 50 seneye yaklaşıyor boş verin biz BRICS devam edelim bunlar bize hayırlı değil ! Avrupa'nın 2 yüzü var Bulgaristana bak bizden sonra hemen Avrupa aldılar! ben diyorum bunlar zaten Hıristiyan kulübü biz Müslümanız diye almıyorlar ! selametle kalın
    Cevapla
  • Levrock 2 hafta önce Şikayet Et
    Doğru karar
    Cevapla
  • AB catlasin 2 hafta önce Şikayet Et
    AB çok rahatsuzmis bede olsa 50 yıldır kapıda beklettikleri bugün git yarın gel diye oyaladiklari Türkiye artık ellerinin içinden kaçıyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Lübnan'da yeni siber saldırı! Bu kez telsizleri patlatıldı
Can Ataklı'nın yeni rahatsızlığı! 'Herkes cumaya gidiyor'