İsrail'den son dakika Gazze duyurusu! Netanyahu, Biden'ı yalanladı! Skandal çağrı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD yönetiminin "Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamam olduğu" yönündeki söylemini reddederek, bir ateşkes anlaşmasının yakın olmadığını ifade etti.

GİRİŞ 05.09.2024 21:24 GÜNCELLEME 05.09.2024 21:35
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Netanyahu, Amerikan Fox News kanalına verdiği röportajda, Gazze'de olası ateşkesle ilgili son durumu ve Tel Aviv'in sürece yaklaşımını değerlendirdi.

İsrail'den son dakika Gazze duyurusu! Netanyahu, Biden'ı yalanladı! Skandal çağrı

'BİDEN'IN ATEŞKES SÖYLEMİ DOĞRU DEĞİL'

Netanyahu, "Biden yönetiminin Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamamlandığı yönündeki söylemini doğru buluyor musunuz?" sorusuna net bir ifadeyle, "Hayır, bu doğru değil." yanıtını verdi.

İsrail'den son dakika Gazze duyurusu! Netanyahu, Biden'ı yalanladı! Skandal çağrı

ABD Başkanı Joe Biden'ın kamuoyuna duyurduğu anlaşmaya da temmuz ayında gündeme gelen anlaşmaya da Hamas'ın "hayır" dediğini savunan Netanyahu, Hamas'ın tek isteğinin "İsrail askerlerinin Gazze'den çıkması" olduğunu iddia etti.

NETANYAHU'DAN, HAMAS'A BASKI YAPIN ÇAĞRISI

Geçen hafta sonu 6 İsrailli esirin hayatını kaybetmesinin ardından halen İsrail'den taviz beklemenin yanlış olduğunu ifade eden Netanyahu, isim vermeden ABD yönetimine, "bizim yerimize Hamas'a taviz vermesi için baskı yapın" mesajını verdi.

Philadelphi Koridoru'nu kontrol edeceklerini vurgulayan Netanyahu, bunu "Hamas'ın Gazze'de yeniden silahlanmasını önlemek" ve "esirlerin Mısır'a kaçırılmasını engellemek" amacıyla yaptıklarını savundu.

İsrail'den son dakika Gazze duyurusu! Netanyahu, Biden'ı yalanladı! Skandal çağrı

'PHİLADELPHİ KORİDORU'NDAN ÇEKİLMEYECEĞİZ!'

Tel Aviv'deki kabinesinde bu konuyu konuştuklarını ve hemen herkesin koridoru bırakmama yönünde görüş bildirdiğini söyleyen İsrail Başbakanı, İsrail kamuoyunun da bu konuda kendisinin arkasında olduğunu savundu ve koridordan ayrılmayacaklarını yineledi.

Şu an bir ateşkes anlaşmasının yakın olmadığının altını çizen Netanyahu, tüm bu durumdan Hamas'ın sorumlu olduğunu öne sürdü.

İsrail'den son dakika Gazze duyurusu! Netanyahu, Biden'ı yalanladı! Skandal çağrı

ABD Başkanı Biden'ın "Netanyahu ateşkes için daha fazla çaba göstermeli" yorumu da sorulan Netanyahu, "Başkan ne demek istedi bilmiyorum." diye konuştu.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, dün düzenlediği telekonferansta, Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının esas olarak tamamlandığını, "tutuklularla esirlerin takası" ve "Philadelphi Koridoru" ile ilgili müzakerelerin ise taraflar arasında sürdüğünü belirtmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Y A Z I C I 1 hafta önce Şikayet Et
    Büyük şeytan yavrularınla yok olsın inşaallah Yüce rabbim derin uykulardan uyandır bizi
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    İkisi de yalanci
    Cevapla
  • Temel 1 hafta önce Şikayet Et
    Usa mı var hepsi Yahudi kopek zamana oynuyor serefsızler usa secim var diye yoksa hepsinin ortak hedefi musliman katliamı
    Cevapla
  • Gültepeli BJK 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'de nekadar Yahudi asıllı Türk vatandaşı ve İsrailliler varsa hepsinin kovulmalarını istiyoruz REİS gerekirse Halk oylaması Referandum yapılsın REİSS yeterki kovulsun bu israilliler Türkiye'den istemiyoruz bunları kovun,, israillileeriii Türkiye'den mal varlıklarına paralarına el konularak kovulmalarını istiyoruz REİS saygılar
    Cevapla
  • mahmuthan 1 hafta önce Şikayet Et
    katil abd ver silahlara siyonist katiline o da katliam yapsın .Bu katliamlardan Abd İsrail.almanya gibi ülkeler sorumludur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Malum ülkede büyük skandal! PKK konseri verip Türkiye'ye lanet sloganları attılar
Husilerin füze saldırısı Netanyahu'yu çıldırttı: Tehditler savurdu