Ürdün'den İsrail'e son dakika Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz!

Son dakika haberi... Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her türlü girişimini "savaş ilanı" olarak kabul edeceklerini bildirdi.

GİRİŞ 06.09.2024 02:47 GÜNCELLEME 06.09.2024 10:59
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, resmi temaslarda bulunmak üzere Amman'a gelen Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile ortak basın toplantısı düzenledi. Safedi, toplantıda İsrail'e çok sert bir uyarıda bulundu.

Ürdün'den, İsrail'e son dakika Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz!

'HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ SAVAŞ İLANI KABUL EDECEĞİZ'

Ürdün'ün, İsrail'in, Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik baskınlarıyla ilgili dava açmak için gerekli hukuki dosyaları hazırladığını ifade eden Safedi, bu dosyaların sunulacağı makama ilişkin bilgi vermedi.

Safedi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her türlü girişiminin "savaş ilanı" olarak kabul edileceğini vurguladı.

Ürdün'den, İsrail'e son dakika Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz!

Uluslararası toplumu Batı Şeria ve tüm bölge bir savaş alanına dönmeden önce harekete geçmeye çağıran Safedi, bölgedeki durumun daha kötüye gitmemesi atılacak ilk adımın Filistin topraklarındaki saldırıların durdurulması olduğunu belirtti.

'NETANYAHU YENİ ŞARTLAR ORTAYA ATARAK MÜZAKERELERİ SEKTEYE UĞRATIYOR'

Ürdün Dışişleri Bakanı, Hamas ile İsrail arasındaki dolaylı müzakerelere ilişkin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, tavır değiştirip yeni şartlar ortaya atarak müzakereleri sekteye uğrattığını dile getirdi.

Ürdün'den, İsrail'e son dakika Gazze uyarısı: Savaş ilanı kabul edeceğiz!

'İSRAİL'E İHRAÇ ETTİĞİMİZ SİLAHLAR SAVAŞ SİLAHLARI DEĞİLDİR'

Almanya'nın, İsrail'e silah satışını neden durdurmadığına ilişkin bir soruya Baerbock, "Silah ihracatına yönelik sıkı bir politika izliyoruz ve bu konuda kararlıyız. İsrail'e ihraç ettiğimiz silahlar savaş silahları değildir." şeklinde yanıt verdi.

Gazze ve Batı Şeria'daki durumun, Lübnan ve İran'a yansımalarından söz eden Baerbock, "Orta ve Yakın Doğu'nun gerçek bir felaketin eşiğinde olduğunu, bu bağlamda bölgede kalıcı barış ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesinin elzem olduğunu" vurguladı.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Osmanlı Torunu 1 hafta önce Şikayet Et
    Birde utanmadan namaz kılarlar,oruç tutarlar...bunlar Allah'ı sağır,dilsiz ve kör kabul etmiş melun kavimlerdir ...İtrail ile birlikte sizlerde yok olursunuz inşallah zira sizler ABD ve AB'den betersiniz,kalpleriniz katılaşmış daha çok merhametsizsiniz !!!
    Cevapla
  • Fynl 1 hafta önce Şikayet Et
    La siz kimsiniz savaş ilanıymış olan garip Filistin’e oldu ama umarım bu ateş Ürdün Mısır Arabistanıda yakar bunlara asla üzülmem yaşasın özgür FİLİSTİN
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ürdün dışişleri helal olsun sana Allah kolaylık versin inşaallah
    Cevapla
  • uquraslan 1 hafta önce Şikayet Et
    sizi kim takar
    Cevapla
  • Berk 1 hafta önce Şikayet Et
    Gazzelileri öldürürlerken susun, tecrid ederlerken savaş ilanı yapın. Komedi filmi gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji İstanbul dahil birçok ili uyardı!
Sakarya’da fabrikadaki patlama anı kamerada