ABD'den son dakika Rusya açıklaması! Putin'e tehdit gibi uyarı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD başkanlığı için desteklediği ismi açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, "Bizim seçimlerimiz hakkında konuşmayı bırak" diyerek uyardı.

GİRİŞ 05.09.2024 22:22 GÜNCELLEME 06.09.2024 10:51
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ABD başkanlık seçimleri ile ilgili yorum yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tepki gösterdi.

ABD'den son dakika Rusya açıklaması! Putin'e tehdit gibi uyarı

'PUTİN BİZİM SEÇİMLERİMİZ HAKKINDA KONUŞMAYA SON VERMELİ'

Putin'in Harris'e destek vereceği yönündeki açıklaması sorulan Kirby, "Putin bizim seçimlerimiz hakkında konuşmaya son vermeli, nokta. Kendisi kimseyi şu veya bu yolla desteklememeli." dedi.

Kirby, ABD'nin yeni başkanının kim olacağına sadece Amerikan halkının karar vereceğini vurgulayarak, Putin'in ABD başkanlık seçimleri konusunda yorum yapmayı ve seçimlere müdahale girişiminde bulunmayı acilen bırakması gerektiğini belirtti.

ABD'den son dakika Rusya açıklaması! Putin'e tehdit gibi uyarı

PUTİN NE DEMİŞTİ?

Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu'na katılan Putin, bir soru üzerine gülümseyerek, "Size söylediğim gibi bizim favorimiz Başkan Biden'dı. Şimdi kendisi yarıştan çekildi fakat destekçilerinden Bayan Harris'i desteklemesini istedi, dolaysıyla biz de bunu yapacağız, onu destekleyeceğiz." demişti.

Putin, konuşmasına, "Tabii ki tercih Amerikan halkına aittir ve biz de o karara saygı duyacağız. Favorilere karar vermek bize düşmez, bu Amerikan halkının seçimidir." sözleriyle devam etmişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya diğer herkesten daha fazla yaptırım uyguladığını kaydeden Putin, Harris'in yüksek sesle ve "bulaşıcı" şekilde güldüğünü anımsatarak, "Demek ki her şeyden memnun." yorumunu yapmıştı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Gerçek 1 hafta önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine aynı tas aynı hamam
    Cevapla
  • türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulan adi herif türkiyede "biz muhalefeti destekleyecez" derken kimsenin içişlerine katılmaman gerektiğini bilmiyormuydun ? yenimi geldi aklına
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD' nin başına kimin geleceğini ABD halkı belirler demiş. Doğru, ama Venezuella halkı, Şili halkı, vb. ABD' den onay almak zorundadır. Bu halklar boş bırakılamaz. Kızı serbest bırakırsan ya Davulcuya, ya Zurnacıya varır...!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Selçuk 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD, Biden, Sayin cumhurbaskanimiz Erdoğan'a karsi aciktan tutum aldigini ne cabuk unuttu. Kendileri olunca hersey mubah, baskasi birsey dedimi zinhar yasak. Vayyy be şu geldigimiz dünyanın haline. Allah bu zalimlere fırsat vermesin, bizlerede bunlara karşı mücadele edecek güç ve sabiri ihsan eylesin.
    Cevapla
  • Talip 1 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye'de abd seçimlerine müdahale etsin kimi destekleyelim tabiki Tramp. Siz herkezi seçimine karışırken iyi demi uyanıklar ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Malum ülkede büyük skandal! PKK konseri verip Türkiye'ye lanet sloganları attılar
Uğurcan kalesinde devleşti! Beşiktaş'a 10 kişilik Trabzonspor freni