AB'den Ukrayna'ya 40 milyon avro insani yardım

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'nın kış dönemine hazırlığına katkıda bulunmak üzere 40 milyon avro insani yardım sağlayacak.

GİRİŞ 06.09.2024 16:49 GÜNCELLEME 06.09.2024 16:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB Komisyonu, son dönemde enerji altyapısına yönelik saldırılar yaşayan Ukrayna'ya kış dönemi öncesinde ilave insani yardımda bulunulacağını açıkladı.

İHTİYAÇLAR TAHSİS EDİLECEK

Açıklamada, Ukraynalıların ihtiyaçları için 40 milyon avro yardım tahsis edildiği, bunun 35 milyon avrosunun Ukrayna'daki insani yardım projelerine, 5 milyon avrosunun da Moldova'daki Ukraynalılara destek için kullanılacağı kaydedildi.

AB'DEN UKRAYNA'YA MİLYAR AVROLUK YARDIM

Fonla, Ukrayna'nın soğuk kış aylarına hazırlanmasına yardımcı olunacağı belirtilen açıklamada, kaynakla hasarlı binaların onarılacağı, elektrik, ısıtma ve barınak gibi temel ihtiyaçlara da katkı verileceği bildirildi. Açıklamada, AB Komisyonunun Şubat 2022'den beri savaştan etkilenen Ukraynalı sivillere yönelik çeşitli yardım programlarına 966 milyon avro kaynak ayırdığı anımsatıldı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    O çocukları aynı yardım filistine neden yapılmıyor
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 hafta önce Şikayet Et
    Ukranyaya halkına en iyi yardım barış yapmaktır.. Aşağılık Avrupa silah satıyor savaşı körüklüyor... Bide ukranyada yahudi kuklası zelinski soytarısı var tiyatro oynuyor.. Yardımmış.. Sattığın silah karının binde biri...
    Cevapla
  • Hakkı An 1 hafta önce Şikayet Et
    Sn Fidan AB ye bir PROJE sunup AMAÇ:AFRİKA bölgesinden GÖÇÜ kesmek Hedef ülke: SUDAN Proje basit SEL felaketi sonrası Sudan da AB TR ortak projesi ile SİLAH bırakan HIZLI DESTEK KUVVETLERİ askerlerine 2 büyükbaş hayvan verileceği ve HER TAKIM ve BÖLÜĞE AĞIL yapılıp hibe edilceği (bakıcı evleri ile) şeklinde..... Devamı .... kritik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 raporlu suç makinesi görevde! Bakan Şimşek sistemi anlattı
Korsan yemin için içerideki ve dışarıdaki bağlantılar araştırılıyor