İtalya'dan son dakika İran ve Rusya duyurusu! Savaş ilanı gibi tehdit

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Rusya'ya İran silahlarının gönderilmesinin uluslararası güvenlik için tehlike teşkil ettiğini ve Tahran'dan gerilimi tırmandırmaktan kaçınmasını istediklerini belirtti.

GİRİŞ 06.09.2024 21:09 GÜNCELLEME 06.09.2024 21:09
Bu Habere 195 Yorum Yapılmış

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İran'ı Rusya'ya silah göndermekle suçlayarak bu kararın uluslararası güvenlik için tehlike teşkil ettiğini belirtti. Tajani, İran'a çağrıda bulundu.

İtalya'dan son dakika İran ve Rusya duyurusu! Savaş ilanı gibi tehdit

'ULUSLARARASI GÜVENLİK AÇISINDAN TEHLİKE TEŞKİL EDİYOR'

Tajani, X platformundan yaptığı paylaşımında, "İran silahlarının Rusya'ya tedariki uluslararası güvenlik açısından bir tehlike teşkil ediyor. Tahran'dan gerilimi tırmandırmaktan kaçınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İtalya'dan son dakika İran ve Rusya duyurusu! Savaş ilanı gibi tehdit

'DAHA FAZLA CAYDIRICI TEDBİRLERİN ALINMASINA KATKIDA BULUNMAYA HAZIRIZ'

Bakan Tajani, "G7 Dönem Başkanı olarak ve Avrupa Birliği (AB) ile beraber, Ukrayna'nın özgürlüğünü garanti altına alacak daha fazla caydırıcı tedbirlerin alınmasına katkıda bulunmaya hazırız." yorumunu yaptı.

İtalya'dan son dakika İran ve Rusya duyurusu! Savaş ilanı gibi tehdit

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 195
  • Ismail 1 hafta önce Şikayet Et
    İran ateşle oynuyor, sonu iyi olmayacak. Rusya sınırlarını koruyamıyor ama diğer ülkelere saldırmak için silah istiyor.
    Cevapla
  • balıkcı 1 hafta önce Şikayet Et
    Ikı yuzlu AB Sasırdık mı Yoo
    Cevapla
  • medo 1 hafta önce Şikayet Et
    Peki sizin Ukrayna ya, İsrail'e gönderdiğiniz silahlar ne teşkil ediyor. İşte bunların yani batının ABD de dahil ahlakı adaleti anlayışı bu. Biz her şeyi yaparız, her şey bize hak ama başkaları yapamaz. Kurt ve kuzu hikayesi. Ecdat bunları döve döve yola getiriyordu, ama maalesef şimdi biz ve bütün ümmet bunların maskarası olduk. Zalimden adalet, hak hukuk, merhamet bekler olduk.
    Cevapla
  • Kayı boylu 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulankefere sen haçlılar İsraile, ukraynaya gönderirken tehlike olmuyormu hadi oradan be haçlı
    Cevapla
  • Murat 1 hafta önce Şikayet Et
    Birakin srtik tiyatro oyununu kureselcilerin ortak oyunu bu iyi polis kotu polis olan milete oluyor cocuga kadina yasliya oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Coni niye Kıbrıs’ta?
Adana'da tırla servis minibüsü çarpıştı: 4 ölü 6 yaralı