Gece Suriye'yi vurmuşlardı İsrail'den olay tehdit! Bir ülkeye daha karadan girme hazırlığı

Kana doymayan İsrail'in dün geceki Suriye saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti... Katliamlarına devam eden İsrail'de son olarak Netanyahu'nun partisinden bir milletvekili Lübnan için de kara işgalinin gerçekleşeceğini açıkladı.

GİRİŞ 09.09.2024 13:13 GÜNCELLEME 09.09.2024 13:20
Bu Habere 189 Yorum Yapılmış
 
 

Temmuz ayının sonunda gerçekleşen iki suikastla bölgesel savaş korkusu zirveye ulaşırken, özellikle kuzey cephesinde bir kıvılcımın tüm Orta Doğu'yu kavuracak yangına dönüşme ihtimali var. İsrail'in Hizbullah'ın iki numarası Fuad Şükür'ü Beyrut'un Dâhiye mahallesindeki bir binada füzeyle vurmasıyla, 8 Ekim'den bu yana çatışmaların sürdüğü Lübnan sınırında gerilim devam ediyor.

İran destekli Hizbullah Ağustos ayı içerisinde İsrail'e misillemede bulundu ve Tel Aviv yakınlarındaki bir karargahı hedef aldı. Onlarca İsrail jeti ise Hizbullah saldırısıyla aynı dakikalarda Lübnan'ın güneyini bombardımana tuttu.

 

LÜBNAN'A SALDIRI HAZIRLIĞI

Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah'ın füze ve roket atışları, İsrail savaş uçaklarının hava saldırıları artık günlük çatışmanın ayrılmaz parçası. Gazze Şeridi'nde sonu gelmeyen bir savaş isteyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan bir isim ise, Tel Aviv'in Lübnan'a saldırmaya hazırlandığı sinyalini verdi.

VATURİ: BİRKAÇ GÜNLÜK MESELE

İsrail parlamentosu Knesset'in Dış İlişkiler ve Savunma Komisyonu üyesi Nissim Vaturi, Lübnan'la tam ölçekli bir savaşın başlamasının birkaç günlük bir mesele olduğunu söyledi.

Nissim Vaturi

'GAZZEYE BENZEYECEK' TEHDİDİ

Kamu yayıncısı KAN'a konuşan Likud milletvekili Vaturi, savaş başladığında Hizbullah'ın Beyrut'taki kalesi Dâhiye mahallesinin Gazze'ye benzeyeceğini iddia etti.

Başbakan Netanyahu'nun da aynı fikirde olduğunu kaydeden Nissim Vaturi, "Başka yolu yok" ifadesini kullanıp savaşın önümüzdeki günlerde başlayabileceğinin altını çizdi.

 

GANTZ: KUZEYİN ZAMANI GELDİ, GEÇ BİLE KALDIK

Likud milletvekiline göre 4-5 gün sürecek yoğun bir hava bombardımanını Lübnan'ın karadan işgali izleyecek. Eski savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ise, İsrail ordusunun odağının Hizbullah ve Lübnan sınırına kayması gerektiğini belirten bir açıklamayı ABD'nin başkenti Washington'da yaptı.

"Kuzeyin zamanı geldi ve aslında bence bunun için geç kaldık" diyen Gantz, İsrail ordusunun mevcut tabloda Gazze Şeridi'nde istediği her şeyi yapabildiğini ve artık kuzeye gitmeleri gerektiğini söyledi.

"Gerekirse Lübnan devletini vurabilecek yeteneğe sahibiz" diyen İsrailli politikacı, İran ve vekillerini hedef olarak gösterdi. İsrail'den gelen bu mesajlara Hizbullah'ın nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. On binlerce savaşçısı ve cephaneliğinde 150 bin kadar füzesi olduğu tahmin edilen grup, 18 yıl önceki savaşta İsrail'e yenilmemişti.

İsrail'in Lübnan'a muhtemel bir saldırısı İran ve bölgesel müttefiklerini de içine çeken topyekun bir savaşı tetikleyebilir. Mavi Hat olarak adlandırılan 135 kilometrelik Lübnan-İsrail sınırında Birleşmiş Milletler askerleri görev yapıyor.

Halihazırda hem Lübnan hem de İsrail sınırında çatışmalar nedeniyle onlarca kasaba ve köy boşaltılmış halde. İsrail'in hava saldırılarında Hizbullah 400'den fazla savaşçısını kaybetti, Lübnan'da aralarında çocuklar, kadınlar ve gazetecilerin de olduğu 100'den fazla sivil can verdi.

İsrail tarafında ise bir generalin de bulunduğu 20 kadar asker Hizbullah saldırılarında öldürüldü. Gazze Şeridi'ni yerle bir edip 40 bini aşkın Filistinliyi katleden İsrail'in, son günlerde Batı Şeria'daki baskınlara ağırlık verdiği görülüyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 189
  • Ahir zaman 6 gün önce Şikayet Et
    Bizim yöneticiler durmadan israil gözü türkiyede diyor daha neyi bekliyorsunuz yılanın küçükken kafası koparılmalı bukadar kardeşlerimize zulmederken rabbimiz herşeyi görüyor tüm islam alemindeki yöneticiler bunun bedeli ahirette ağır olur
    Cevapla
  • misafir 6 gün önce Şikayet Et
    malazgirtte konstantiniyede sögütte yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır yetmezmi .burda bazı hain kafirler dalga geçiyor aklınca o gün geldiginde biz yaparız sende seyredersin siyonist itler.vatikan elden gidiyordu birini devşirip osmanlıyı yıktınız .ama bu sefer turan geliyor .vatkan halen tehlikede bilesiniz .
    Cevapla
  • murat 6 gün önce Şikayet Et
    o kadar siyonistlerin etrafında o kadar müslümanımdiyen ülke var hergün bir ülke bombalıyor o kadar insankatlediyor bu ülkelerdeki insanlar Allah rızası icin bunlara bir durun israile siz saldırın daha ne duruyorsunuz?
    Cevapla
  • Hataylı 6 gün önce Şikayet Et
    Filistin Davasına ihanet eden özellikle 4 ülke Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır ve BAE. Bunların yöneticileri de adlarına bakarsak isimler Müslüman, kafalar ise siyonist düşünce. Şimdilerde Salman'ı bir öldürülme korkusu sardı. Bundan dolayı eli kolu bağlı. Onlara göre Filistinde din kardeşlerimizin öldürülmesi sinemada film seyretmek gibi bir şey. Allahın laneti üzerlerine olsun.
    Cevapla
  • Az kaldı 6 gün önce Şikayet Et
    Dört tarafı çevrilmiş GAZZE Yİ düşüremediler. LÜBNANA karadan girmek demek bir tane bile askeri kalmaz. Hatta ABD İNGİLTERE FRANSA İTALYA VB. ülkelerin askeri de gelse orayı karadan almaları imkansıza yakın. Arkadan destek geldikçe onlar cephe de savaşamazlar.
    Cevapla
  • Erdoğan 6 gün önce Şikayet Et
    Savaş yavaş yavaş yayılmacı yüzünü gösteriyor ama Türkiye İran Rusya halen bunu bir İsrail Filistin savaşı olarak görüyor bu savaş er geç Türkiyeyi gelip bulacak vakit güç birliği şart Şimdi yapılması gereken Rusya elindeki silahlardan Türkiyeye bedelsiz verecek İsraile vur diyecek bak sen o vakit savaşın gerçek yüzü su üstüne çıkacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kıbrıs'ta çirkin pankart! Panathinaikos'tan Türkiye'ye büyük saygısızlık
Başıboş köpek dehşeti kameralarda!