Rusya'dan bomba 'savaş' ve 'İsrail' çıkışı: İşte mesele bu...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Orta Doğu'da geniş çaplı bir savaşın çıkmasını isteyenler olduğunu" söyledi.

GİRİŞ 09.09.2024 18:44 GÜNCELLEME 09.09.2024 21:03
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış
 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya-Körfez İşbirliği Konseyi 7. Stratejik Diyalog Toplantısı için bulunduğu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da basın toplantısı düzenledi.

"İSRAİL İMKANSIZ KOŞULLAR DAYATIYOR"

Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda, Rusya'nın girişimi dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler nezdindeki tüm girişimlerin durdurulduğunu hatırlatan Lavrov, ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu planın ise "İsrail tarafından görmezden gelindiğini" belirtti.

Lavrov, "İsrail, Mısır ve Katar'ın dahil olduğu arabulucuların sunduğu makul girişimlere karşı imkansız koşullar dayatıyor." ifadeleriyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun anlaşma taslağına eklediği maddeleri işaret etti.

"Orta Doğu'da geniş çaplı bir savaşın çıkmasını isteyenler var." diyen Lavrov, "Karşı karşıya bulunduğumuz mesele bu." dedi.

Öte yandan Suudi Arabistan resmi ajansı SPA, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşerek ikili ilişkileri ve bunları geliştirme yollarını ele aldığını bildirdi.

ATEŞKES VE ESİR TAKASI İÇİN MÜZAKERELER UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYOR

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde süren saldırılarının durdurulması için taraflar arasında uzun süredir dolaylı müzakereler yürütülüyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda, siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

İsrail'in anlaşma taslağına eklediği maddelerin özellikle Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphi Koridoru'nda kontrolünü sürdürme ısrarının müzakereleri zora soktuğu vurgulanıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Osmanli 6 gün önce Şikayet Et
    bu dünyaya kalmaya gelmedik, 100 yil öncekilerin hiçbiri bugün dünyada yok, 100 yil sonrada bugünkulerin hicbiri olmayacak :) ister dunya savasi ciksin isterse butun atom bombalari patlasin... hicbiri zerre kadar onemli degil, biz gidiciyiz... dunya sevgisi olanlar korksun ..
    Cevapla
  • vatandaş 6 gün önce Şikayet Et
    Yaw tamam israil terörist, işgalci katliamcı bunu herkes biliyor söylüyoruz. Bu komşu arap ülkeleri neden konuşulmuyor?? Asıl mesele bu bunlar gizli terörist destekcisi değil mi? İsrail gücünü bu arap gördüğümüz başındaki arap görünümlü tasmalılardan alıyor.. Onlar başta karşı çıkıp dim dik dursalar israil buna cürret edebilir mi? Atılan bir füze daha israil sahasına girmeden engelleniyo
    Cevapla
  • Selim 6 gün önce Şikayet Et
    Ee ? Sonuç yine masum insanlar öldürülüyor…
    Cevapla
  • Türkiyeli 1 hafta önce Şikayet Et
    Muslümanlar kafelelerden cıkmiyor dunyadan haberleri yok elin gavuru bir avuç israil köpegini durduramiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Rabbım islama ve Müslüman lara yardım etsin ezel den baslayan savaş ebede doğru gidiyor kıyamete kadar da sürecek bu arada bizlere düşen şuurlanmak ve birlik olmaktır Rabbım birliğimizi daim etsin inananlara ğüç kuvvet versin şu anda mucadele veren imanlı kardeslerimizi korusun ve yüceltsin amin amin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin'in şüpheli olmayan tek akrabasından kritik karar
İsrail'den nokta atışı katliam: Balkonda oturan Filistinli ve evi hedefte