Savaş bir cepheye daha yayıldı! İsrail son dakika duyurdu, ordu harekete geçti

Son dakika haberi... Kana doymayan İsrail İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze'deki "hedeflerine ulaşmaya yakın olduğunu" belirterek, odağın Lübnan'a kaymaya başladığı yönündeki açıklamasını yineledi.

GİRİŞ 10.09.2024 18:55 GÜNCELLEME 10.09.2024 18:55
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren karşılıklı çatışmalar devam ediyor. Gazze'deki katliam saldırıları, Suriye, Irak ve Yemen derken kana doymayan İsrail bir ülkeye daha kara operasyonu düzenlemek için resmen harekete geçti.

Savaş bir cepheye daha yayıldı! İsrail son dakika duyurdu, ordu harekete geçti,

'ORDU GÜÇLERİ LÜBNAN'A DOĞRU KAYIYOR'

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanı Gallant, İsrail ordusunun Lübnan'a olası kara saldırısına ilişkin tatbikatta açıklamalarda bulundu.

Gallant, Gazze Şeridi'ndeki hedeflerine yaklaştıklarını öne sürerek, "Ordunun ağırlık merkezi kuzeye (Lübnan'a) kayıyor. Güneydeki (Gazze Şeridi'nde) görevlerimizi tamamlamak üzereyiz ancak burada yerine getirilmemiş bir görevimiz var. Bu görev, güvenlik durumunu değiştirmek ve bölge sakinlerini evlerine geri döndürmek." dedi.

Savaş bir cepheye daha yayıldı! İsrail son dakika duyurdu, ordu harekete geçti

'KARA HAREKATI İÇİN EĞİTİMLERİ TÜM YÖNLERİYLE TAMAMLIYORUZ'

Lübnan sınırındaki birliklere Gazze'deki talimatları vereceğini vurgulayan Gallant, İsrail güçlerinin Lübnan'a olası kara saldırısı için verilecek görevleri yerine getirmek üzere hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Gallant, "(Lübnan’a) Bir kara harekatı için savaş düzenine ilişkin eğitimleri tüm yönleriyle tamamlıyoruz." dedi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Ahmet 6 gün önce Şikayet Et
    İsrail sadece senin değil dünyada ne kadar siyonist ve ne kadar yahudi varsa hepiniz yok olacaksınız. Bu güne kadarki sürgünlerinizden hep kaçmayı kurtulmayı başardınız ama kendinize öyle bir son hazırlıyosunuz ki kendi ellerinizle, bu güne kadar ki tüm zulümlerinizden müslümanlar tarafından kurtarıldınız. Artık sizi kimse kurtaramayacak. Siz şu anda torunlarınızı katlediyosunuz.
    Cevapla
  • bülent 6 gün önce Şikayet Et
    abd nin orta doğu projesi tamamı maşa büyük İsrail devleti kurma
    Cevapla
  • mehmet b 6 gün önce Şikayet Et
    bu aşağılıkları devlet olarak tanımaktan vazgeçmek bu kadar zor mu??????
    Cevapla
  • gül 6 gün önce Şikayet Et
    evet lübnanda islam direnişçilerini göreceksin ve açık bir malübiyet ve yıkım tel avive kadar ilerleyecek ve yok olacaksınız katiller
    Cevapla
  • Mehmet 6 gün önce Şikayet Et
    Lübnan denilen ülke de ordu falan yok mu.İtrail kabadayı gibi elini kolunu sallayarak istediği yere giriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Telekom'un ikinci çeyrek konsolide gelirleri yüzde 4,4 arttı!
Malumun ilamı: Belediyeden sokak köpeği şikayetine "umursamaz" cevap!