Rusya ve Çin'den savaş ilanı gibi ABD duyurusu! Resmen ilan ettiler

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya ve Çin'in ABD'nin füze tehditlerine karşı ortak bir tepki göstereceğini ve bunun siyasi bir düzlemde olmayacağını duyurdu.

GİRİŞ 11.09.2024 19:20 GÜNCELLEME 11.09.2024 19:20
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Rusya ve Çin'den savaş ilanı gibi ABD duyurusu! Resmen ilan ettiler

'RUSYA İLE ÇİN, ABD'NİN FÜZE TEHDİTLERİNE TEPKİ GÖSTERECEK VE BU SİYASİ DÜZLEMDE OLMAYACAK'

ABD'nin Japonya'ya orta ve kısa menzilli füze yerleştirme yönündeki planlarını değerlendiren Zaharova, "Rusya ile Çin, füze tehditlerine tepki gösterecek ve bunu siyasi düzlemde yapmayacak. Rusya ve Çin, ABD'nin yıkıcı eylemleri sonucunda ulusal güvenlik ve savunma kapasitesinin zayıflamasına izin vermeyecek." dedi.

Zaharova, ABD'nin başka ülkelerde askeri üs konuşlandırmasının da sonuçları olacağını vurguladı.

Rusya ve Çin'den savaş ilanı gibi ABD duyurusu! Resmen ilan ettiler

'UKRAYNA'NIN DÜZENLEDİĞİ SALDIRININ ARKASINDA ABD VE İNGİLTERE VAR'

Ukrayna'nın dün başkent Moskova dahil Rus topraklarına insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediğine işaret eden Zaharova, bunun arkasında ABD ile İngiltere'nin olduğunu söyledi.

Sözcü Zaharova, uluslararası örgütlerin Rus topraklarına yönelik saldırıları dikkate alması gerektiğini belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Ukrayna meselesinin çözümüne dair barış planı hazırladığı yönündeki haberlere de değinen Zaharova, Rusya'ya böyle bir planın iletilmediği bildirdi.

Rusya ve Çin'den savaş ilanı gibi ABD duyurusu! Resmen ilan ettiler

'TRAJİK BİR OLAY'

İşgal altındaki Batı Şeria'da aktivist Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Zaharova, "Trajik bir olay. Bu, Gazze Şeridi'nde gerginliğin azaltılması ve meselenin çözüme kavuşturulması gerektiğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

Zaharova, şöyle devam etti:

"Kanın dökülmeye devam etmesi, işgal altındaki Filistin topraklarında ve genel olarak Orta Doğu'da şiddetin artmasına yol açıyor. Bu nedenle ateşkesin, askeri eylemlerden ve ablukadan acı çeken Gazze halkına acilen insani yardımın sağlanması gerekiyor. Ancak bu şekilde gerginlik seviyesinin artmasından kaçınılabilir ve uluslararası hukuk temelinde meselenin çözümüne dair kapsamlı siyasi sürecin başlatılması için gerekli koşullar oluşturulabilir."

Rusya ve Çin'den savaş ilanı gibi ABD duyurusu! Resmen ilan ettiler

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • ERCAN 5 gün önce Şikayet Et
    1-PAKİSTAN ile HİNDİSTAN'IN arası bulunmalı uzlaştırılmalıdır. 2- ÇİN ile HİNDİSTAN anlaşmazlık içinde olduğu sınır meselesinde uzlaşmalıdır . Bunun içinde arabuluculuk yapılmalıdır. Ancak bunları yapabilecek somut adımı atan ülkeleri o ülkelerin içinde bulunan hainlerle karıştırıp buna engel olmaya kalkarlar. Bu uzlaştırma gerçekleşmiş olup RUSYA ,ÇİN , HİNDİSTAN ,PAKİSTAN , TÜRKİYE ve
    Cevapla
  • Önce TÜRKİYE 5 gün önce Şikayet Et
    ey rusya oyalama bu savaşı bir an önce sonunu getir, değilse ugraynanın etrafında destekçileri artmaktadır, abd ve ab ülkeleri destekleriini artırmaktadır seni zayıflatarak bölünmeni bekliyorlar. rusyayı sevmiyoruz ama abd, ab ülkeleride savaşın bitmesini istemeyerek ugraynayı kışkırtmaktadırlar.
    Cevapla
  • Şeyhmus 5 gün önce Şikayet Et
    Siyonistlerin elinde para ve kukla bir abd başkanı bir araya gelince dünyanın geleceğini şekillendireceğini düşünüyorlar ama sonlarına yaklaşıyorlar. Ülkeleri değil sadece dünyadaki Yahudileri temizleyin,Dünya daha güzel olur..
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    en sonunda Rusya ve Çin abd'nin sonunu getirecek bir lokantada ham yapacaklar
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    güzel haber. siyonis itler. bu dünya babLarin mali deyil. 2 Şi yeter sinyali verdi. ha. japon uani kuyruk acısı başka bide Putin. İngiliz Başbakan'a lodurani 2 dk. harita nbsilerim demişti. ABD. kurtaracak. Rusla şaka olmaz. AB. siyonis it uşakları. frasa. İngiliz. alman Polonya. hele sen Putin 1 numar. dasin biz burdan goruyoz siz dusunun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah’a yönelik saldırının perde arkası! Askeri uzman 3. ülkeye işaret etti
ABD'nin yeni silahı! Lockheed Martin tanıttı: AGM-158 XR seyir füzesi