ABD Ermenistan'a hibe yardımını iki kattan fazla arttırdı

ABD, Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) üzerinden Ermenistan'a yaptığı hibe yardımını 120 milyon dolardan 250 milyon dolara yükseltti.

GİRİŞ 11.09.2024 21:44 GÜNCELLEME 12.09.2024 10:03
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ermenistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan ve USAID Ermenistan Misyonu Direktörü John Allelo tarafından imzalanan belge ile hibe miktarı 250 milyon dolara çıkarılarak ortak işbirliği proje alanları genişletildi.

ERMENİSTAN'A YAPILAN HİBE YARDIMI 250 MİLYON DOLARA ÇIKARILDI

USAID ve Ermenistan arasındaki hibe anlaşmasında yapılan değişiklikle 250 milyon dolara çıkarılan hibe yardımı afet risk yönetimi, siber güvenlik, gıda ve enerji güvenliği, bölgesel işbirliği ve ticaret, demokratik reformlar ve ekonomik kalkınma gibi temel alanları kapsayacak.

Allelo, "Bu değişiklik Ermenistan'la ortaklığımıza olan bağlılığımızı gösteriyor. Desteğimizi artırarak ve programlarımızı genişleterek Ermenistan'ın büyümesine ve başarılı olmasına yardımcı oluyoruz." açıklamasını yaptı.

ABD'nin Ermenistan'a belirtilen kapsamdaki yardımın miktarı daha önce 120 milyon dolardı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • MiSaFiR 1 hafta önce Şikayet Et
    Her türlü TÜRK DÜŞMANI'na yardım yapılır... İmza ABD !
    Cevapla
  • Turan 1 hafta önce Şikayet Et
    Müslümanlar olarak birlik beraberlik içinde bu İsrail ve Amerika belasından kurtulmaliyiz değilse İsrail ve PKK katliamları silahlı örgütleri bitmez
    Cevapla
  • Faruk 1 hafta önce Şikayet Et
    Afet risk yönetimi için para verdiklerine göre metsamor nükleer santraline bir suikast planlıyor olabilirler
    Cevapla
  • Yorum 1 hafta önce Şikayet Et
    Maliyeti olmayan kağıt para dağıt gitsin.
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 hafta önce Şikayet Et
    Parayı veren, düdüğü çalar...... mış, eskiden. Şimdi parayı veren, emir veriyor. Emri alanın da başı belâ dan kurtulmuyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'da flaş ayrılık! ABD ve Avrupa'ya uyarı! Son dakika çağrı yaptı: Türkiyesiz...
Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot’tan TCMB’ye destek