Amerikan basını manşete taşıdı… İsrail’in Eygi yalanı ortaya çıktı!

Amerikan basınında yer alan analiz, Tel Aviv’in yalanlarını gözler önüne serdi. Washington Post, İsrail’in Türk-Amerikan vatandaşı Eygi'nin şiddetli bir arbede esnasında yanlışlıkla vurulduğu iddiasını manşete taşıdığı analizle çürüttü.

GİRİŞ 12.09.2024 13:53 GÜNCELLEME 12.09.2024 14:05
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail ordusu, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Eygi'nin “şiddetli bir arbede” esnasında “ yanlışlıkla” vurulduğunu öne sürmüştü.

Washington Post gazetesinin manşete taşıdığı analizine göre çatışmalar yatışmış ve protestocular geri çekilmişti.



50 video ve fotoğrafın analiz edildiği haber işgalci İsrail’in katliam kronolojisini gözler önüne serdi.

İSRAİL YENİ CEPHELER AÇMA PEŞİNDE

İsrail ordusunun bölgede başlattığı yıkım ve katliamda birinci yıl neredeyse dolmak üzere. Bununla birlikte savaşta yeni cepheler açmaya oldukça hevesli olan Tel Aviv yönetiminin bölgeyi ateş çemberine çevirme ihtimali hala yüksek.

Öyle ki Tel Aviv’in ardı ardına gerçekleştirdiği suikastlarla İran’ı ve desteklediği milis kuvvetlerin yönetim kadrolarını hedef alması gerilimin karşılıklı tırmanacağı izlenimi veriyor.

BIDEN, EYGİ CİNAYETİNE ‘KAZA’ DEMİŞTİ

Öte yandan İsrail’in Batı Şeria’da gerçekleştirdiği insanlık dışı tutuklamalar ve saldırılar devam ederken dünya Türk-Amerikan vatandaşı Eygi'nin hayatını kaybetmesiyle bir kez daha gözleri bölge durmak bilmeyen İsrail zulmüne çevirdi.

İşgalci İsrail ordusunun Batı Şeria'da başından vurarak hedef aldığı Ayşenur Ezgi Eygi’nin babası ise ABD’den Türkiye’ye henüz gelirken Washington’dan Türk-Amerikan vatandaşı Eygi cinayetine ilişkin peş peşe açıklamalar geldi.

Ayşenur Ezgi'nin bir 'kaza' sonucu öldürüldüğünü savunan Joe Biden yaptığı ikinci yazılı açıklamada "Ayşenur Eygi'nin ölümü karşısında öfkeliyim ve derin bir üzüntü duyuyorum. Ayşenur ABD'de üniversiteden yeni mezun olmuştu" ifadelerine yer vererek söz konusu silahlı saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in cinayetteki sorumluluğunu kabul ettiğini vurgulayarak Washington’ın Tel Aviv yönetiminin açtığı ön soruşturmaya tam erişimi olduğunu aktardı.

HARRİS: “KORKUNÇ BİR TRAJEDİ”

ABD Başkan Yardımcısı ve 2024 ABD seçimlerinde başkan adayı olan Kamala Harris ise yaptığı yazılı açıklamada  "Ayşenur Eygi'nin öldürülmesi asla yaşanmaması gereken korkunç bir trajedidir" ifadelerine yer verdi.

Kamala Harris açıklamalarının devamında "Ayşenur, genç hayatı anlamsız bir şekilde sona erdiğinde Batı Şeria'da barışçı bir şekilde protesto gösterisi yapıyordu, yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı duruyordu" diyerek söz konusu cinayetin İsrail’in Batı Şeria’daki davranışlarının yeniden sorgulanmasına kapı araladığını aktardı.

BLINKEN: “SEBEPSİZ VE HAKSIZ”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise söz konusu cinayeti 'sebepsiz ve haksız' olarak  nitelerken "Şimdi de İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülen ikinci Amerikan vatandaşımız var. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bu değişmeli. Bize göre İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria'daki faaliyetlerinde, angajman kurallarının değiştirilmesi dahil bazı temel değişiklikler yapması gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

WASHİNGTON POST MANŞETE TAŞIDI

Washington Post gazetesi manşete taşıdığı “Yeni video ve tanıklar İsrail'in ABD'li aktivistin öldürülmesine ilişkin açıklamasına meydan okuyor” başlıklı haberinde Ayşenur Ezgi Eygi cinayetine ışık tuttu.

Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde 6 Eylül Cuma günü İsrailli keskin nişancıların hedef aldığı Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Eygi cinayetini ele alan Amerikan Washington Post gazetesi, editörlerinin 50 video ve fotoğrafı inceleyip 13 görgü tanığıyla konuştuğunu aktardı.

 

İSRAİL’İN YALANI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

İşgalci İsrail, cinayetin her ne kadar yanlışlıkla olduğunu öne sürse de Washington Post'un araştırması, Eygi’nin, Beyta’daki gösterilerin alevlendiği saatten yarım saat sonra, olaylar durgunlaştığı ve protestocuların İsrail güçlerinden 200 metre uzaktaki ana yola inmesinden yaklaşık 20 dakika sonra vurulduğunu ortaya çıkardı.

KAYNAK: HABER7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 24
  • Tanju 5 gün önce Şikayet Et
    Yani
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 5 gün önce Şikayet Et
    Haçlılar Doğu Akdeniz'e toplandılar, daha da askeri varlıklarını arttırıyorlar. İkili savunma anlaşmaları imzalıyorlar, Haç ve Hilal savaşı hazırlığı tam gaz devam ediyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 gün önce Şikayet Et
    onlar asker falan değil,onlar insansı kalleş hayvanlar...
    Cevapla
  • Serdar 5 gün önce Şikayet Et
    Ayşenur bacımıza Allah'tan rahmet diliyorum. ABD'ni bir şey yapacağını sanmıyorum. 10 yıl kadar önce İsrail, doğma büyüme ABD vatandaşı bir aktivisti, o bölgede tank ile tahammüden ezmişti de neredeyse ABD hükümeti İsrail'den özür dileyecekti.
    Cevapla
  • 03afyon 5 gün önce Şikayet Et
    Resmen alay ediliyor.her canlı biliyorki bu olanlara sebebde ABD dakikasında durdurabilecek olanda ABD mikrobu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li başkanın köpekleri toplamama inadı faciaya yol açtı! Köpek saldırısında acı son
Yeni emekli olacaklara güzel haber! Formül bulundu