Şin Bet eski direktöründen İsrail'i kızdıracak itiraf! "Ben Filistinli olsaydım..."

İsrail istihbarat servisi Şin Bet'in eski direktörü Tümamiral Ami Ayalon, İsrail ve Filistin ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

GİRİŞ 13.09.2024 22:23 GÜNCELLEME 14.09.2024 10:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Eski İsrail Şin Bet Direktörü ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Ami Ayalon, İsrail'in Filistinlilerin topraklarını çaldığını ve Filistinlilerin "sonsuza kadar kendileriyle savaşma hakkına sahip olduklarını" söyledi.

"FİLİSTİNLİ OLSAYDIM NE YAPARDIM..."

Quds News'te yer alan habere göre; Ayalon, İsrail gazetesi Maariv'e verdiği röportajda, "Onlara (Filistinliler) gelince, topraklarını kaybettiler. Bu yüzden bana Filistinli olsaydım ne yapardım diye sorduklarında, şunu söylüyorum: Eğer biri benim toprağımı, İsrail topraklarını çalarsa, onunla sonsuza dek bir şekilde savaşırım." dedi.

"FİLİSTİNLİLERİ SUÇLAYAMAYIZ"

Filistinlileri 'suçlanamayacağını' dile getiren Ayalon, eski dışişleri bakanı ve ordu komutanı Moşe Dayan'dan örnek verdi. Dayan'ın, İsrailli asker Roi Rotenberg'in cenaze töreninde yaptığı konuşmada, İsraillilerin 1956'da Rotenberg'i öldüren Filistinlileri "suçlayamayacağını" söylediğini aktardı.

"TOPRAKLARINI ÇALDIK, BİZİMLE SAVAŞACAKLAR"

"Filistinliler kendilerini bir halk olarak görüyorlar. Trajedilerimizden biri de onları bireyler olarak görmemizdir" diyen Ayalon, “Bazıları iyi, bazıları kötü. Geçimlerini sağlayıp çocuklarını doyurabilirlerse sorunun çözüleceğini düşünüyoruz. Hayır. Sadece yiyecek için değil, öldürmeye ve öldürülmeye de razılar. İşgali sonlandırmaktan, bağımsızlıktan bahsediyorlar. Filistinliler İsrail'in önerdiklerini istemiyor ve onlar da bir Filistin devleti istiyorlar... Biz onların topraklarını çaldık ve onlar bize karşı savaşacaklar.” ifadesinde bulundu.

"BARIŞ İÇİN UMUTLUYUM"

Ayalon, Mart ayında yayınlanan bir haber için ABC'nin John Lyons'a verdiği röportajda, Filistinlilerin barış için herhangi bir şans olması durumunda umutlu olmaları gerektiğini belirterek, İsrail'in milyonlarca Filistinlinin hayatını kontrol ettiğini söyledi.

"KAYBEDECEK BİR ŞEYİ OLMADIĞINA İNANANLARI CAYDIRAMAZSANIZ"

İsrail işgali altında yaşayan bir Filistinli olsaydı, “özgürlüğe kavuşmak için” “İsrail’e karşı savaşacağını” vurgulayan Ayalon, "Bir kişiyi veya bir grup insanı, kaybedecek hiçbir şeyleri olmadığına inanıyorlarsa caydıramazsınız. Biz İsrailliler, ancak onlar umut beslediğinde güvenliğe kavuşacağız." diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Morelli 2 gün önce Şikayet Et
    Musluman ulkelerindeki yahudileri temizlemeliyiz hepsini suykastlarla yok etmeliyiz fislemeliyiz mal varliklarini filistine desteklemeliyiz agir silahlar verilmeli hamasa
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    İsrail'tarihten silmeden dünyaya huzur gelmez
    Cevapla
  • hıghlander 3 gün önce Şikayet Et
    Acilen,size, Peygamberleri ve alimlerinizi şehit ettiren bu bencillkten ve siyonizm virüsünden kurtulup,Musa aleyhisselam'a iman ettiren benliğinize dönün bay Ayalon.Tüm ırklar -siz de dahil-,bazıları huysuz da olsa,insanlığın güzel renkleridir,katliam yapmayın.(ayrıca benim gibi yazıp düşünen insanları da teknik takip yapmaktan vazgeçin,çok ayıp,sıktı ama!).
    Cevapla
  • hıghlander 3 gün önce Şikayet Et
    Filistinliler devlet istiyor öyle mi Ayalon!..unutmaki siz,daha Filistin topraklarından bihaber ve mısır firavunları ile dans ederken,sizden yaklaşık 200-300 yıl önce filistin halkları Girit ve aşağı Balkanlar bölgesinden ,bu günkü Filistin topraklarına sakin bir şekilde yerleştiler.O zamanda da Mısır'dan oralara kaçıp,yine Filistin halkına katliam yapmıştınız.
    Cevapla
  • BAK 3 gün önce Şikayet Et
    Siyonist köpek ve tasmasını tutan katil ABD, er ya da geç yaşattıklarınızı yaşayacaksınız!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Lübnan'daki cihazların patlatılmasıyla ilgili açıklama
CHP'li başkanın köpekleri toplamama inadı faciaya yol açtı! Köpek saldırısında acı son