ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

ABD yönetimi, yabancı ülkelerde "istikrarsızlaştırıcı" faaliyetlerde bulunduğu ve Ukrayna'daki savaşında Moskova yönetimine önemli ölçüde destek sağladığı gerekçesiyle Rusya medyasına yeni yaptırımlar açıkladı.

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar
GİRİŞ 14.09.2024 03:59 GÜNCELLEME 14.09.2024 04:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Rus devlet kanalı RT ile bağlantılı 3 kurum ile 2 kişiye yönelik yaptırım kararı alındığını belirtti.

RUS MEDYASINI CASUSLUKLA SUÇLADILAR

Blinken, söz konusu kurum ve kişilerin, Rus devlet medyası RT ile bağlantılı olarak yabancı devletlerde ciddi boyutta dezenformasyon yürüttükleri, gazetecilik faaliyetlerinin ötesinde "örtülü casusluk" benzeri faaliyetlere giriştiklerini ileri sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı, RT'nin yabancı birçok ülkede "istikrarsızlaştırıcı faaliyetler" ve dezenformasyon kampanyaları yürüttüğünü, bunun yanı sıra Moskova'nın Ukrayna'daki savaşını meşrulaştırmaya yönelik birçok faaliyet içinde olduğunu savundu.

Blinken, "RT, yeni örtülü istihbarat yeteneklerinin gizli kalmasını istemektedir, aynen uzun süredir yürüttükleri dezenformasyon çabaları gibi." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Erdoğan 3 gün önce Şikayet Et
    abd yok edilirse köpekliğini yapanlar da yok olur dünyaya ancak huzur gelir..dolar almayın abd ürünü kullanmayın
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Leytan abd senin olduğun dünyada huzur diye birşey olmaz allah sonunu tez zamanda getirsin seninle beraber tasmalı köpeğin israilin de
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    peki ya İsraile? yapmazsın çünkü seni yöneten asıl güç İsrail'i koruma üzerine kurulmuş
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Katil Amerika tavşana kaç tazıya tut de. Sen dünyadan silinmedikçe Bu Dünya huzur bulmaz.
    Cevapla
  • verme 4 gün önce Şikayet Et
    usa google ve digerleri ve medyasi melek ne yuzsuz sey bunlar kendi yaptiklarini baskasi yapmis gibi sunuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Uraloğlu: Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de risk bulunmuyor
Saatler sonra 4,5 yıl aradan sonra indirime gidilecek! İlk tepki dolar ve altından olacak