Dünya ölümcül tehlikenin eşiğinde! BM son dakika duyurdu: Endişe verici

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna ile Rusya arasında nükleer savaş söylemine karşı çıkarak, bunun endişe verici olduğunu belirtti.

GİRİŞ 14.09.2024 01:50 GÜNCELLEME 14.09.2024 09:56
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler, Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dujarric, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili çarpıcı bir nükleer savaş açıklaması yaptı.

Dünya ölümcül tehlikenin eşiğinde! BM son dakika duyurdu: Endişe verici

'NÜKLEER SİLAH SÖYLEMLERİ ENDİŞE VERİCİ'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Rusya'nın barışa zorlanması için Batı ülkelerinin ürettiği uzun menzilli silahların kullanılmasına yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini söylemesi üzerine başlayan nükleer silah söylemi hakkında Dujarric, "Nükleer silahlar konusunda artan söylemin endişe verici olduğunu düşünüyorum." dedi.

Dujarric, bu söylemin, "Ukrayna-Rusya çatışması"nın uluslararası hukuk ve BM tüzüğü çerçevesinde görülmek istendiği şekilde ilerlemediğinin başka bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Dünya ölümcül tehlikenin eşiğinde! BM son dakika duyurdu: Endişe verici

'DÜNYA TEHLİKELİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR'

Ukrayna-Rusya savaşı dışında bile dünyanın tehlikeli bir dönemden geçtiğine dair çok fazla işaret olduğunu belirten Dujarric, ülkelerin silahsızlanma ve nükleer silahların kullanılmasının sınırlanmasına yönelik taahhütlerinin artması gerektiğini vurguladı.

Dujarric, "Genel Sekreter, her zaman kamuoyuna açık veya özel bir şekilde herhangi bir yanlış hesaplamanın veya tırmanışın bir çatışmayı daha da ölümcül hale getirebileceği endişesini her zaman dile getirdi. Tehdit edici bu dilin kullanımının yanlış hesaplama riskini artırdığını düşünüyorum ve nükleer silahlar söz konusu olduğunda, yanlış hesaplama göze alamayacağımız bir şeydir." diye konuştu.

Dünya ölümcül tehlikenin eşiğinde! BM son dakika duyurdu: Endişe verici

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 20. Yalta Avrupa Stratejisi Toplantısı'nın açılış konuşmasında, Rusya ile devam eden savaşın sona ermesi ve Rusya'yı barışa zorlaması için Batı ülkelerinin ürettiği uzun menzilli silahların kullanılmasına yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Söz konusu silahların Rusya'daki askeri hedeflerine yönelik kullanılmasının şimdilik yasak olduğunu hatırlatan Zelenskiy'nin açıklamasına karşı Rus yetkililer de NATO'nun "nükleer bir güç ile savaşa" girmemesi konusunda uyarıda bulunmuştu.

Dünya ölümcül tehlikenin eşiğinde! BM son dakika duyurdu: Endişe verici

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • miseva. 3 gün önce Şikayet Et
    tüm bunların fesadlığını abd ve israildir birbirini dürme planları bütünüyle abd ve siyonist yahudiler başının altında çıkmaktadır canınız cehenneme olan kafirler ve yandaşlarına olur allahın izniyle kafirlerin sonudur onlar için cehennem müslümanlar içinse cennet vardır tevekteltu alallah.
    Cevapla
  • Gültepeli BJK 3 gün önce Şikayet Et
    Ukrayna'da nükleer silah yok yoktu tabi ağa babaları vermediyse russya putiinn fırsat verme Avrupa'ya abd ye salla üç beş füze Ukrayna'ya bu senin ülke güvenliğin ve halkının güvenliği için putiin yolla patruşkaları vurr şu yahudi ukraynayı
    Cevapla
  • MASK 3 gün önce Şikayet Et
    İnşallah o nükleer savaş olur müslümanlar zaten üç maymun olmuş kölelik yapıyor BM nin beş daimi ülkesinede on onbeş nükleer bomba düşer elbet gönül isterki on onbeş değil onbin onbeşbin düşe
    Cevapla
  • Diriliş 3 gün önce Şikayet Et
    Yeterki abd ve israili haritadan silsin İlk önce nükleer füzeler israile insin bir canlı kslmasin sonra abd
    Cevapla
  • Haso 3 gün önce Şikayet Et
    Bu savasin sonucu iyi niyetli muslumanlarin üzerine yikilacak her zamanki gibi savasi onlar yapar kaybeden nedense hep muslumanlar oluyor bu son 100 yil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan, BM Genel Kurulu'na on dördüncü kez hitap edecek: Tarih belli oldu!
Lukaşenko: "Belarus'a yapılacak saldırı Üçüncü Dünya Savaşı olur"