ABD'den İsrail'e 'Ayşenur Ezgi' çıkışı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, Amerikalı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesiyle ilgili nihai soruşturma raporunu beklediklerini belirterek, "İsrail güçleri angajman kurallarını değiştirmeli" dedi.

ABD'den İsrail'e 'Ayşenur Ezgi' çıkışı!
ABD'den İsrail'e 'Ayşenur Ezgi' çıkışı!
GİRİŞ 14.09.2024 00:36 GÜNCELLEME 14.09.2024 00:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış
 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bakanlıkta düzenlediği günlük basın brifinginde, AA muhabirinin, Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesine ilişkin sorusunu yanıtladı.

İsrail'in ön soruşturma yaptığını ve kapsamlı soruşturmayı da sürdürdüklerini söylediklerini aktaran Miller, Eygi'nin öldürülmesine ilişkin net bir yargıya ulaşabilmek için nihai soruşturma raporunu bekleyeceklerini belirtti.

İSRAİL'E UYARI: ANGAJMAN KURALLARINI DEĞİŞTİRMELİLER!

Kapsamlı soruşturmanın net, şeffaf ve hızlı olması gerektiğini vurgulayan Miller, "Bakan Blinken'ın da söylediği gibi İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria'daki operasyon yöntemlerini değiştirmeleri gerek. Şurası açık ki İsrail güçleri (işgal altındaki Batı Şeria'da) angajman kurallarını değiştirmeli çünkü gördüğünüz gibi bir değil, İsrail güçleri tarafından 2 Amerikan vatandaşı öldürüldü." dedi.

İsrail ordusunun neden olduğu ölümler konusunda hesap sorma noktasında yürütülen soruşturmaların sonuçlarını beklediklerini dile getiren Miller, bu ölümlere neden olan askerlerle ilgili nasıl bir suç delili ortaya çıkacağını takip ettiklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Londra'da yaptığı son açıklamada, Eygi'nin İsrail askerlerince öldürülmesinin "sebepsiz ve haksız" olduğunu belirterek, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı aşırı güç kullandığını, 2 ABD vatandaşının öldürüldüğünü ve bunun kabul edilemeyeceğini söylemişti.

Blinken, "İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria'daki faaliyetlerinde, angajman kurallarında yapılacak değişiklikler dahil bazı nihai değişiklikler yapması gerekmektedir." demişti.

Türk-Amerikan vatandaşı Eygi (26), 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti. Eygi'nin ailesi, çocuklarının öldürülmesine ilişkin bağımsız bir soruşturma için ABD yönetimine çağrı yapmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Bunlar göstermelik göz boyama lafları ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz demişler
    Cevapla
  • çağrıbey 4 gün önce Şikayet Et
    fiyasko sana kimse inanmaz
    Cevapla
  • Nasuh 4 gün önce Şikayet Et
    iki Yüzlü Abd Zalim İsraili Her Konuda Destek verip Şımartın Abd İngiltere Almanya Fransa Ab Yer yüzünde işgal Katliam Zülüme Destek veren Tescili uleker
    Cevapla
  • Serkan 4 gün önce Şikayet Et
    Terörist amerika ve şımarık oğlu israil. Müslüman kanı ile beslenen terörist ülkeler.
    Cevapla
  • Lann bırrak! 4 gün önce Şikayet Et
    Katil Amerika bırak bu rolleri! İsrail'in her cinayetinin azmettiricisi sensin! yalandan insan hakları savunuculuğu yapma! insanlık düşmanı seni! şeytan ı bile ağlattın! alçak Amerika!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Lübnan'daki cihazların patlatılmasıyla ilgili açıklama
İşte Lübnan'ı kana bulayan cihaz Pager! Dikkat çeken detay