İngiliz The Guardian yazdı: İsrail'in asıl hedefi 'Gölgelerin lideri' Sinvar'ı yakalamak

The Guardian İsrail'in 'Gölgelerin lideri' olarak adlandırılan Hamas lideri Yahya Sinvar'ı yakalamak için katliam dahil her şeyi göze aldıklarını ve İsrail'in 'İleri teknoloji donanımlı 'avcı' ekibinin henüz başarıya ulaşamadığını yazdı.

GİRİŞ 14.09.2024 12:31 GÜNCELLEME 14.09.2024 13:14
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

The Guardian, katliamcı İsrail ordusu tarafından 7 Ekim saldırılarından birkaç ay sonra ele geçirilen Hamas'ın güvenlik kameralarına ait bir videoda Sinvar'ın eşi ve üç çocuğuyla birlikte dar bir tünelden geçerek karanlıkta kaybolduğunun görüldüğünü yazdı ve ekledi: "Bu, Gazze savaşını başlatan adamın son görüntüsüydü"

KATLİAM DAHİL HER ŞEYE HAZIRLAR!

İşgalci ordunun yıllardır süren katliam ve işgalini görmezden gelen İngiliz The Guardian, İsrail'in asıl karın ağrısını yazdı! "Onu bulmak için katliam dahil her şeye hazırlar!"

Neredeyse bir yıldır süren Sinvar takibinin ileri teknoloji ve sert gücün bir bileşimini içerdiğini vurgulayan İngiliz Guardian; "Peşindekilerin Hamas liderini öldürmek ve etrafındaki sıkı çemberi yıkmak için son derece ağır kayıplar vermek de dahil olmak üzere her şeyi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler." şeklinde yazdı.

SİNVARIN PEŞİNDEKİ "AVCILAR" KİM?

Yahya Sinvar'ın peşinde olan bu "Avcıların" , İbranicede Şabak kısaltmasıyla bilinen İsrail Güvenlik Ajansı çatısı altındaki istihbarat görevlileri, işgalci İsrail ordusuna bağlı özel operasyon birimleri, askeri mühendisler ve gözetleme uzmanlarından oluşan bir görev gücü olduğu vurgulandı. 

Hem bireysel hem de örgütsel açıdan bu ekip, 7 Ekim saldırısının gerçekleşmesine olanak sağlayan güvenlik zafiyetlerinin kefaretini ödemeye çalışıyor. Ancak tüm motivasyonlarına rağmen şu ana kadar 'avlarını' yakalamayı başaramadılar.

"YAKALANMASI ASKERİ BAŞARI OLUR"

İsrail Askeri İstihbaratı'nda Filistin işleri bölümünün eski başkanı olan Michael Milshtein, “Savaş başladığında bana 11 aydan fazla bir süre sonra (Sinvar'ın) hala hayatta olacağını söyleseydiniz, bunu şaşırtıcı bulurdum” dedi ve ekledi: “Ama unutmayın, Sinvar bu saldırı için on yıl boyunca hazırlandı ve İsrail ordusu istihbaratı Gazze'nin altındaki tünellerin büyüklüğü, uzunluğu ve ne kadar karmaşık  olduğu karşısında çok şaşırdı.”

İngiliz The Guardian "Sinvar'ın ölümü ya da yakalanması, Hamas'ın askeri ve yönetim kabiliyetlerini yok etmeyi öncelikli hedef haline getiren Netanyahu ve hükümeti tarafından şüphesiz büyük bir askeri başarı olarak değerlendirilecektir." dedi.

"SİVAR'IN YAKALANMASI SAVAŞI BİTİRMEZ!"

The Guardian şöyle devam etti "Neredeyse 50 yıllık suikastların ardından bunun oyunun temel bir parçası olduğunu anlıyoruz. Bazen çok önemli bir lidere suikast düzenlemek gerekebilir. Ancak bunun bir oyun değiştirici olacağını ve liderlerinden birini öldürdüğünüz için ideolojik bir örgütün çökeceğini düşünmeye başlarsanız, bu tamamen bir hatadır."

KAYNAK: HABER7
Fatih Yoncalık Haber7.com - Haber editörü
Haber 7 - Fatih Yoncalık

Editör Hakkında

YORUMLAR 46
  • Hakan TAŞÇI 3 gün önce Şikayet Et
    İsrail kaybedecek.Filistin savunmaya geçti.Ümmetle birlik olup saldırıya geçip Yahudileri ABD yi önce FİLİSTİNDEN sonra ortadoğu ve dünyadan yokederek insanlığı zulüm Kölelik ve esirlikten kurtarmak.Allahın yardımı ile hepsi gerçekleşecek.Boykota direnişe devam Dünyadaki şeytan olan ABD ve israil elçiliklerini taşlamaya Mahşerde yüzünüzün olması için şeytanın elçiliklerini taşlayın.
    Cevapla
  • İnsan 3 gün önce Şikayet Et
    Bu aşağılık kavim haddi çoktan aşmış sözde müslüman liderler sorumlu ve veballeri üstlerindeddir ALLAH hesabını soracaktır.öyle basit bir mevzu değil bu katliamlara seyirci kalmak.
    Cevapla
  • ebru 3 gün önce Şikayet Et
    Yalan haber, hedef sasirtma...niet belli: gazzenin ilhaki ve filistinlilerin yok edilmesi.
    Cevapla
  • Molla 3 gün önce Şikayet Et
    hedef gösteriyor, yani hedef seçip hedefe ilerliyorlar, yani hayatları bunların böyle, aslında bu iş bizim işimizde ancak bizi her yönden çevirdikleri için biz bunlardan uzağız... Düşünsenize Netenyahu tehlikeli bir terörist başıdır ve hedefimizin başındadır diyen çıktı mı?
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    Rabbim size o fırsatı vermesin ihşallah şu mübarek kandil hürmetine tüm filisli şehitlerimize rahmet eylesin yaralılarımıza acil şifalar versin inşallah geride kalanlarda ihşallah muzafferler nasip etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması
Meteoroloji'den son dakika uyarısı: 6 bölgede sağanak!