Yahya Sinwar'ın sırrı ortaya çıktı! İsrail onu bu yüzden bulamıyor

İsrail'de en çok korkulan isim olarak öne çıkan Hamas Lideri Yahya Sinwar'ın İsrail'in istihbarat toplama ağından kendisini korumak için uyguladığı yöntemler ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.09.2024 18:52 GÜNCELLEME 16.09.2024 19:15
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı harekatıyla başlayan ve hala devam eden Hamas-İsrail savaşından önce bile İsrail tarafından her yerde aranan ve İsrail'in en çok korktuğu isim olarak nitelendirilen Yahya Sinwar'ın korunma yöntemleri ABD basını tarafından ele alındı. ABD'nin önde gelen gazetelerinden biri olan The Wall Street Journal, Sinwar'ın İsrail'den nasıl saklandığını yazdı.

HİÇBİR TEKNOLOJİ CİHAZI KULLANMIYOR

The Wall Street Journal, Hamas'ın en önemli lideri Yahya Sinwar'ın İsrail'in istihbarat toplama ağından kendisini korumak için hiçbir teknolojik cihaz kullanmadığını belirtti. İsrailli komutanlar, "Onu gördüğümüzde öldüreceğiz." dediği ve bulmak için Gazze'deki yeraltı tünellerini yıktığı Yahya Sinwar'ın yer altı tünellerinde saklanırken bile el yazısı notlar ve kuryelerden oluşan çok karmaşık bir sistem kullandığını ifade etti. 

WSJ, Sinwar'ın bu sistemi kullanmamış olması durumunda bugüne kadar çoktan infaz edilmiş olabileceğini yazdı.

İsrail her yerde onu arıyor: Gördüğümüz an öldüreceğizİsrail her yerde onu arıyor: Gördüğümüz an öldüreceğiz

"GÖRDÜĞÜMÜZ AN ONU ÖLDÜRECEĞİZ"

İsrail'in en çok korktuğu isim olarak nitelendirilen Yahya Sinwar için İsrail Gazze'de taş üstünde taş bırakmadı. Sinwar'ı bulmak için Gazze'deki yeraltı tünellerini yıkan İsrail yönetimi, İngiliz Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada "Onu gördüğümüzde öldüreceğiz." açıklamasında bulunmuştu. 

İsrail'in bir türlü yerini tespit edemediği Hamas Lideri Sinwar'ın bugün hala Gazze'de olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 79
  • Nokta 1 gün önce Şikayet Et
    İsrail eninde sonunda Almanya'ya Hitler oyununun oynandığı topraklara geri kaçacak tır.
    Cevapla
  • neslihan 1 gün önce Şikayet Et
    yahu yöntemleri ortaya çıksa adamı bulmazlar mı
    Cevapla
  • İzmirli. 1 gün önce Şikayet Et
    Bizde ise herkesin cebinde bir telefon, bankalar 3 boyutlu yüz resmini almış, 10 parmak parmak izin kayıtlı. Sonra, Bakan Bey açıklıyor ki; e-devlet paralelin eline geçmiş.
    Cevapla
  • Serdar 1 gün önce Şikayet Et
    Allah yolunda yaşamını yitirenler ölmez ve kazananlar onlardır,kaybedenlerse İslam düsmanlaridir herkes kendi kiyametini yaşayınca görecek
    Cevapla
  • Muhammed Kaya 1 gün önce Şikayet Et
    Lanetli kavim İsrail hamas savaşçılarına karşı asla zafer kazanamz. onlar sadece vatandaşların evini bombalar ve bunu başarı olarak anlatır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Bu ürünler bombaya dönüşebilir
Yabancı bir ülkede pitbull cinsi köpek polise saldırırsa ne olur?