Açık alanlarda sigara ve e-sigara yasağı geliyor!

Avrupa Komisyonu, kafe teraslarında, otobüs duraklarında ve hayvanat bahçelerinde sigara yasağını önerecek ve bu, nikotinsiz ürünleri de kapsayacak.

Açık alanlarda sigara ve e-sigara yasağı geliyor!
Açık alanlarda sigara ve e-sigara yasağı geliyor!
GİRİŞ 18.09.2024 01:18 GÜNCELLEME 18.09.2024 01:18
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu, bugün nikotin içermeyen yenilikçi ürünler de dahil olmak üzere mevcut sigara yasaklarının açık alanları da kapsayacak şekilde genişletilmesini gündeme alacak.

Euronews'ün ulaştığı belgeye göre, kamuya açık yerlerde, iş yerlerinde ve toplu taşıma araçlarında pasif içiciliğe maruz kalmayı azaltmayı amaçlayan mevcut 2009 yönergeleri daha da kapsamlı hale getirilecek. Kılavuz ilkeler, yasal olarak bağlayıcı olmamakla birlikte, üye devletlerin tütün kaynaklı kanseri engellemeye yönelik daha geniş çaplı çabalarının bir parçası olarak sunuluyor. Komisyon'dan yetkililer, 2009-2012 yılları arasında ilk birkaç yıllık uygulamada, maruziyette bir düşüş görüldüğünü iddia ediyor.

Komisyon'un yeni önerileri, "ısıl tütün ürünleri ve elektronik sigaralar, nikotin içeren veya nikotin içermeyen" gibi daha geniş bir ürün yelpazesini hedef alırken, ayrıca “tütün yerine geçen ürünler ve diğer duman ve/veya likit ürünleri" de dahil etmek istiyor. Bu ürünler, geleneksel sigara içmenin daha güvenli alternatifleri olarak pazarlansa da, hala sokaktaki insanları ikinci el likitler aracılığıyla zararlı kimyasallara maruz bırakıyor. Belgede “Yeni ürünlerin bırakma yardımı olarak kullanımıyla ilgili kanıtlar kesin değil,” deniliyor.

AÇIK ALANLARDA DA SİGARA İÇMEK YASAKLANACAK

Yeni yönergelere göre, restoranlar, barlar ve kafeler gibi hizmet tesisleriyle bağlantılı açık veya yarı açık alanlar; örneğin çatı katları, balkonlar, verandalar ve teraslar, sigara içilmeyen bölgeler haline gelecek. Otobüs durakları ve havaalanları da kapsanacak ve iş yerleri, hastaneler ve huzurevleri ile bağlantılı açık alanlarda da sigara içmek yasaklanacak.

 

KAYNAK: EURONEWS
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Ali Ateş 8 saat önce Şikayet Et
    Bakanlık,valiler ve Yeşilay görevini yapsın şimdiki yasaları uygulayın.Henüz Türkiyede kapalı mekanlarda sigara yasağı uygulanmıyor.Diyarbakırda hiçbir kafe veya restoranda sigara yasağına uyulmuyor bu duruma hiçbir yetkili müdahale etmiyir
    Cevapla
  • Yorumcu 8 saat önce Şikayet Et
    Sigaradan daha zararlı űrűnler tavuk. Yumurra űreticileri. Fesfutlar. Salamlar sosisler. Hazır yoğurtlar. Ve daha niceleri insanlar sigaradanmı daha cok bașka kanserlerdenmi ölűyo bir çok kanser tűrű var sigara icip 80.100 yașına kadar yașayan var
    Cevapla
  • Yorumcu 8 saat önce Şikayet Et
    Bu neya avrupa ne derse yapıyoruz biz bișey dedikmi isdedikmi avrupa yűzűműze bakmıyo. Millet iyice bir birini kıracak. Bizim aklımız yokmu bunların sözűyle hareket ediyoruz. Nasılsa almıyorlar ve almicaklar bizi avrupaya. Daha niye onların kararlarıyla hareket ediyoruz ki. Biz kendi kararlarımızı kendi miz veririz bașka űlkeler kendi adına karar versin.
    Cevapla
  • HAAM1TR 19 saat önce Şikayet Et
    Zeytinburnunda çocuk parkının dibinde içki masası kurmuşlar. Güvenliğe diyorum, abi elimizden bir şey gelmiyor. Polise desek de halk şahid olacak karakola gidecek gibi şeyler. 10-15m yanında çocuklar oynuyor park var, rahatlıkla içki içilen yer gözüküyor. Ailemiz ile gidiyoruz. Karımız, bacınmız var. İlla olay mı çıkması gerek Allâh muhafaza, bir de o minik, temiz kalplilerin önünde!
    Cevapla
  • Doğru dosdoğru 20 saat önce Şikayet Et
    5 . bölüm Yumurtanın nasıl yapıldığını görseniz Bir de ağzınıza yumurta sürmezsiniz kimyasal yumurtalardan bahsediyorum Bir tavuk günde bir defa yumurtlar değil mi fabrikalar da 3 defa hatta 4 yumurtalı tutmak için iğnede vurmaya başladılar sigara sağlığa zararlıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı, dron tehditlerine karşı kalkan oluyor!
Lübnan’da patlayan telsizlerin Japon üreticisinden açıklama: 10 yıl önce üretimi durdu