Netenyahu'nun danışmanı Lübnan saldırısının arkasındaki ismi açıkladı

İsrail Başbakanı Netenyahu'nun danışmanlarından Topaz Luk Lübnan'a yapılan salıdırının arkasındaki ismi açıkladı. Daha sonra paylaşımını silen danışmanın sözleri gündem oldu.

GİRİŞ 18.09.2024 11:58 GÜNCELLEME 18.09.2024 12:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail haber sitesi Walla'nın haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu hafta başında üst düzey bakanlar ve istihbarat şefleriyle yaptığı güvenlik istişareleri sırasında Lübnan'da kablosuz iletişim cihazlarının patlatılmasına onay verdi.

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALARI KİM ONAYLADI?

İnternet sitesi, ismi açıklanmayan üst düzey Amerikalı yetkililere dayandırarak yaptığı haberde, 10 kişinin ölümüne, 200'ünün ağır olmak üzere yaklaşık 3 bin kişinin yaralanmasına neden olan Lübnan'daki patlamaların arkasında İsrail'in olduğunu bildirdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun danışmanı Topaz Luk'un, saldırılardan İsrail'in sorumlu olduğuna dair imada bulunan ve artık silinmiş olan sosyal medya paylaşımı hakkında yorum yapmadı.

ALARMDALAR!

Walla'ya göre operasyon "Hizbullah'ın askeri komuta ve kontrol sisteminin önemli bir bölümünü etkisiz hale getirdi."

İsrailli yetkililer, "Kuzey sınırında önemli bir tırmanış yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunun farkında olduklarını" belirterek, İsrail ordusunun "Hizbullah'ın geniş çaplı bir yanıt vermesine karşı yüksek alarmda" olduğunu söyledi.

ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLAMASI

Lübnan'da dün Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

GERİLİM GİTTİKÇE ARTIYOR

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

KAYNAK: TRT HABER
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 19
  • Akinci Beyi 11 saat önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem,Türkiyenin hemen kürecik i kapatmasi lazim,zira kürecikle baglantili haberlesme linkleri araciligiyla Türkiye baglantili ucaklarin gps ve elektronik düzeneklerin hedef alinacagi artik hayal degil,nasil olacak diyenler lübnana baksin yeter.Yakinda sivil ucaklarda hedefte olabilir,özellikle iran yolcu ucaklari,Türk hava yollari .Uyarmadi demeyin.
    Cevapla
  • delirium 1 gün önce Şikayet Et
    içine patlayıcı koydukları telefon telsiz çağrı cihazı gibi cihazları casuslarıyla hiziplere ucuza sokmuşlar sonrada bam
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    aşağılık mahluklari benziyorlar
    Cevapla
  • Ev Sahibi 1 gün önce Şikayet Et
    Tüp bitmeye yakın harlarmış. İsrailin durumuda bu. Zafer Allahın ve ona inananların olacaktır.
    Cevapla
  • Mümin 1 gün önce Şikayet Et
    Bu saldırı meşru görülür affedilirse şunu dinle: Sen portakalını bizden, suyunu bile başka ülkelerden alan bir kavimsin. Yarın birileri de bunları zehirleyip sana gönderirse ne yapacaksın? Bir santimetreden bile tesbit edilemeyen zehirler var? Her yol mübahsa?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Kayserispor! CANLI
Onu bile isyan ettirdiler: Aysever'den Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'na sert sözler