Son dakika: Filistin'in teklifi BM'de kabul edildi! İsrail'e kötü haber

Son dakika haberi: Filistin tarafından ilk kez BM Genel Kurulu'na sunulan, İsrail'in işgal altındaki topraklardan 12 ay içinde çekilmesini talep eden karar tasarısı 14'e karşı 124 oy ile kabul edildi

Son dakika: Filistin'in teklifi BM'de kabul edildi! İsrail'e kötü haber
Son dakika: Filistin'in teklifi BM'de kabul edildi! İsrail'e kötü haber
GİRİŞ 18.09.2024 18:40 GÜNCELLEME 18.09.2024 19:42
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Filistin'in BM Daimi Temsilciliği, kazandığı ilave hakların ardından Genel Kurula ilk karar tasarısını sundu. Tasarı "İşgal altındaki Doğu Kudüs ve işgal altındaki Filistin topraklarının geri kalanındaki yasa dışı İsrail eylemleri" başlıklı acil özel oturumda oylandı.

43 ÜLKE ÇEKİMSER KALDI

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında mevcudiyetini 12 ay içinde sonlandırması talep edilen ve 40'tan fazla ülkenin eş sunucu olduğu karar tasarısı 14'e karşı 124 oy ile kabul edildi. Oylamada 43 ülke çekimser kaldı. ABD, İsrail, Çekya, Arjantin, Macaristan, Fiji, Malavi, Mikronezya, Nauru, Palau, Papua Yeni Gine, Paraguay, Tonga ve Tuvalu ret oyu kullandı.

İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararları uyarınca işgale son vermesi talebinin yanı sıra yeni yerleşim yeri faaliyetlerini sonlandırması ve tüm yerleşim yerlerinden çekilmesi istenen tasarıda, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında neden olduğu zararı telafi etmesi gerektiği de belirtildi.

KARAR NE ANLAMA GELİYOR

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda (BMGK) kabul edilen kararla, İsrail’den Gazze ve Batı Şeria’daki askeri güçlerini geri çekmesi ve yerleşimcileri tahliye etmesi talep ediliyor. Kararın ardından, BM Genel Sekreteri António Guterres'ten üç ay içinde bu kararın uygulanmasına dair bir rapor sunması talep edelecek.

Filistin'in bu önemli adımı, uluslararası toplumun geniş desteğini alsa da İsrail ve bazı müttefikleri karara karşı çıktı. İsrail hükümeti henüz resmi bir çekilme planı açıklamazen, BM'nin, bu kararın uygulanmasına yönelik takibini sürdüreceği belirtiliyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Osmanlı 5 saat önce Şikayet Et
    Gezmeyi düşündüğüm ülkelerden çıkardım macaristanı.
    Cevapla
  • MaKuS 5 saat önce Şikayet Et
    Bu mühim 1 hbr . -"Avrupa'nın zirvesindeki takımlar! Listede tek Türk takımı var..." - aman ne mühim , ne mühiiim !-!-!
    Cevapla
  • adem 5 saat önce Şikayet Et
    KÖY muhtarı
    Cevapla
  • Ankara Davut 7 saat önce Şikayet Et
    Hem 12 ay çok uzun, hem 40 bin kişi soykırımla öldürüldükten sonra çok geç bir şekilde böyle bir kararın alınması dünya ve bm ve geciktirien tüm ülkeler, sistem için utanç verici.. Vebali çok çok ağır..
    Cevapla
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    BM yi kim kurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze dron AZAT göreve hazır
Son dakika: İsrail'in saldırıları sonrası Türkiye'den kritik hamle! Hakan Fidan duyurdu...