Ermenistan'da darbe girişimi!

Ermenistan'da darbe hazırlığı içinde oldukları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı.

GİRİŞ 19.09.2024 11:00 GÜNCELLEME 19.09.2024 11:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 Ermenistan'da iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı içinde oldukları şüphesiyle 3 kişinin tutuklandığı, 4 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldığı bildirildi.

İKTİDARI DEVİRMEK İSTEDİLER

Ermenistan Soruşturma Komitesinin yazılı açıklamasına göre, yürütülen soruşturma ve yapılan aramalarda iktidarı yasa dışı yollardan ele geçirme hazırlığı içinde olduğu şüphesiyle 5'i Ermenistan vatandaşı ve 2'si Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni ahalisinden olmak üzere 7 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda bu kişilerin bir yasa dışı grup oluşturarak iktidarı zorla ele geçirmek, bu maksatla şiddet ve tehdit yoluyla Ermenistan Cumhuriyeti hükümetinin yetkilerini devralmak için hazırlıklar yaptığı belirlendi.

EĞİTİMLİ DARBECİLER!

Bu kişilerin önceden anlaşarak iktidarı ele geçirmek maksadıyla 2024'te Ermenistan ve eski Karabağ sakini çok sayıda kişiye ayda 220 bin Rus rublesi karşılığı (yaklaşık 2350 dolar) maaş ödeyerek Rusya'da üçer aylık eğitim aldırdıkları tespit edildi. Darbe için eğitim alan kişilere ağır silah kullanımı öğretildiği ve ardından Ermenistan'a döndükten sonra operasyonlara katılmak ve başkalarını da eğitmek üzere bilgiler verildiği kaydedildi.

YALAN MAKİNESİ TESTİ

Soruşturma komitesi açıklamasında, bu kişilerin Roston-on-Don'a götürüldüğü ve darbeciler tarafından Ermenistan kolluk kuvvetleriyle herhangi bir bağlantısının olup olmadığını belirlemek için yalan makinesi testi uygulandığı ifade edildi.

ASKERİ ÜSTE DARBE EĞİTİMİ

Bu kişilerin daha sonra yakın muharebe eğitimi almak üzere Rusya'da "Arbat" adlı bir askeri üsse götürüldüğü ve darbe yapmak için eğitildiklerinin bu kişilere o zaman açıklandığı belirtildi. Eğitime tabi tutulan bazı kişilerin darbeye katılmayı reddederek ayrıldığı ve kolluk kuvvetlerinin soruşturması sonucu darbe girişiminin ortaya çıkarıldığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında 3 kişinin mahkemece tutuklandığı, darbe girişimine katılan daha fazla kişi olup olmadığına dair araştırmaların devam ettiği açıklandı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • ihtiyar 11 saat önce Şikayet Et
    Rusya'nın kontrolünden çıkan bir ermenistan batı önderliğinde olursa saldırgan olacağı için daha iyi, eğer ki Rusya bir şekilde ermenistanı kontrol edebilirse eskisi gibi sancılı bir devlet olarak orada olurlar. Rusla aynen ingilizler gibi sinsi planlar içerisindeler. :))
    Cevapla
  • mustafa 12 saat önce Şikayet Et
    yahu 3 kişiyle darbemi olur adamı güldürmeyin
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 13 saat önce Şikayet Et
    Olmaz yahu darbeleri ABD yaptırır. ABD Paşinyan'ın elini güçlendirmek için blöf çektiriyor.
    Cevapla
  • delidumrul 13 saat önce Şikayet Et
    ABD planı bu tamamen safsata
    Cevapla
  • Osman 13 saat önce Şikayet Et
    Şimdi anladınız mı Rusya'nın turkiyenin hâlâ baş dusmanlarindan olduğunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onu bile isyan ettirdiler: Aysever'den Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'na sert sözler
Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması