Avrupa Konseyi'nden Osman Kavala çağrısı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Türkiye'yi bir kez daha AİHM kararlarına uymaya ve Osman Kavalayı derhal serbest bırakmaya çağırdı. Konu gelecek ay Türk ve Avrupalı yetkililer tarafından ele alınacak.

Avrupa Konseyi'nden Osman Kavala çağrısı
Avrupa Konseyi'nden Osman Kavala çağrısı
GİRİŞ 20.09.2024 15:25 GÜNCELLEME 20.09.2024 15:25

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Komite üyeleri, 17-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdikleri toplantılarda Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilen Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından 10 Aralık 2019 tarihinde açıklanıp 11 Temmuz 2022 tarihinde onaylanan kararın icra sürecini de görüştü.

Toplantıların ardından 19 Eylül'de Bakanlar Komitesi'nin internet sayfasında yayımlanan metinde, Türkiye'ye bir kez daha AİHM kararlarını yerine getirme yükümlülüğü hatırlatıldı. Türk yetkililerden, 24 Ekim'de Türkiye'de yapılacak ikinci üst düzey teknik toplantıya Kavala hakkındaki yargı kararlarının uygulanması yolunda "somut ve sonuç odaklı önerilerle gelmeleri" istendi. Komite ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin Kavala'nın bireysel başvuru dosyasını hâlâ incelememiş olmasından duyduğu "üzüntüyü" kaydetti. Yargı dahil Türk makamları Kavala'nın derhal serbest kalmasını sağlayacak adımlar atmaya davet edildi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Film sahnelerini aratmayacak hırsızlık! Lüks aracı çalan kadın sahibini de ezerek kaçtı...
Son dakika: Bursa'daki okul müdürü açığa alındı! Tutanaklarla asıl gerçek ortaya çıktı